Datum: 09-08-2020 - 01:12
05
nov
'12

Marchingband “St. Jeanne d’Arc” scoort op concours Schiedam.

Tijdens met MMMSCS concours van 3 november 2012 heeft de marchingband van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” weer van zich laten horen. Het jaarlijkse concours in Schiedam staat al jaren bekend als nationale graadmeter in de muzikale wereld van marching en showbands...

Daarnaast wordt het concours traditioneel gebruikt als opmaat voor het Wereld Muziek Concours dat eens per vier jaar plaats vindt en dat in 2013 weer op het programma staat.

Voor muziekvereniging St. Jeanne d’Arc begon deze voorbereiding voor het Wereld Muziek Concours al voor de zomerstop met een internationaal concours in Hamont, België. Daar werd een prima resultaat gehaald maar hadden de leden zelf het gevoel dat er nog veel vooruitgang te boeken was. In Schiedam werd een duidelijke stap vooruit gezet. Tijdens de voorbereidingen werd elke week een stapje gemaakt met als resultaat een optreden waar leden en instructie erg tevreden over konden zijn en dat door het publiek met luid applaus beloond werd. Het eindresultaat was 86.12 punten in de hoogste divisie.

 

De komende maanden zullen de voorbereidingen op het WMC door gaan in de hoop dat “St. Jeanne d’Arc” voor de derde maal een uitnodiging zal ontvangen voor het WMC. Het concours in Schiedam heeft in ieder geval laten zien dat “St. Jeanne d’Arc” daar zeker een waardig deelnemer zou kunnen zijn. “St. Jeanne d’Arc” heeft nog plaats voor enthousiaste leden. Lijkt het u leuk om lid te worden en durft u de uitdaging aan om naar het WMC  te gaan, kom dan eens kijken tijdens de repetities. Meer informatie hierover vindt op op www.stjeannedarc.nl of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Hieronder is een foto en een filmpje het optreden