04
nov
'19

OverHoop: Mogen wij u voorstellen? Toneelgroep Louis Bouwmeester.

Op 13, 14 en 20 December voeren Muziekvereniging St Jeanne d’Arc, koor Elan, Toneelgroep Louis Bouwmeester en solisten Maurits Draijer en Lene Groothuis (zang) het muzikale Kerstverhaal OverHoop uit. Het verhaal is gebaseerd op het klassieke Kerstverhaal 'Vadertje Panov' van Tolstoj en is voor de gelegenheid door regisseur Niek Molkenboer in een eigentijds jasje gegoten. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Peter Habraken...

De organisatie van het evenement is in handen van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc.

Toneelgroep Louis Bouwmeester
De komende weken worden de diverse deelnemers aan u voorgesteld. Deze week is het de beurt aan Toneelgroep Louis Bouwmeester. Dit toneelgezelschap is opgericht in 1945 en brengt sindsdien jaarlijks minimaal één stuk op de planken. De vaste repetitiebasis is Theater de Muze, daar worden dan ook de meeste voorstellingen opgevoerd. Maar ook worden er regelmatig locatie voorstellingen gespeeld op unieke locaties zoals het buitenterrein van het Bollenbad, de Berghstichting en in een bollenschuur.

De leeftijd van de spelers is vanaf twintig tot in de zestig jaar oud. 15 enthousiaste en fanatieke spelende leden, zetten zich tot het uiterste in om het beste resultaat te behalen. Bij de repertoirekeuze is daarom geen uitdaging te groot voor het gezelschap. Daarbij wordt niet altijd voor de makkelijkste stukken gekozen. Ondanks het feit dat het gezelschap uit allemaal amateurs bestaat, wil het gezelschap kwalitatief goed theater bieden en de lat steeds een stukje hoger leggen!

Al sinds 1988 is de vaste regisseur Niek Molkenboer en, zeker rond de uitvoeringen, kan Toneelgroep Louis Bouwmeester rekenen op vrijwilligers die achter de schermen veel hand- en spandiensten verlenen. Spelers, regisseur en vrijwilligers streven er iedere voorstelling naar door gezamenlijke inspanningen, weer wat moois op de planken te brengen.

Het verhaal OverHoop:
Het verhaal gaat over Maarten die een noodlijdende speelgoedwinkel runt. Op kerstavond is de situatie verre van rooskleurig. Maartens vrouw heeft hem verlaten en de winkel verkeert op de rand van het faillissement. Totdat Martha, een verwaarloosde vrouw, de winkel binnenkomt. Dan krijgt het leven van Maarten plotseling een andere wending…

Bent u benieuwd naar de rest van het verhaal? Kom dan naar één van onze voorstellingen!

Locaties
- vrijdag 13 december in de Maria ter Zee kerk te Noordwijk,
- zaterdag 14 december in De Schelft in Noordwijkerhout,
- vrijdag 20 december in De Duinpan te De Zilk.
Alle voorstellingen beginnen om 20:00 uur. Zaal open 19:30 uur.

Kaartverkoop
Kaarten á € 10,- zijn te koop via: www.stjeannedarc.nl/kaartverkoop. Donateurs en sponsors van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc kunnen 2 gratis kaarten krijgen voor de voorstelling van zaterdag 14 december in De Schelft te Noordwijkerhout. Kaarten kunnen aangevraagd worden door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto PR.