Datum: 01-06-2023 - 17:36
02
nov
'19

Partij tulpenbollen 'De mantel van Sint Maarten' brengt € 1100,- op bij een geslaagde Sint Victor kerkenveiling. (foto's)

Op vrijdagavond 1 november was er weer de jaarlijkse kerkenveiling van de Sint Victorkerk en de opbrengst is het mooie bedrag van maar liefst € 51.891,- geworden (2018 € 51.597,-). Het bedrag is iets meer dan vorig jaar en dus is het veilingcomité uitermate content met het mooie resultaat en dankt de aanbieders van de veilingartikelen en de kopers daarvan weer voor...

hun gulle gaven. Als eerste werd er flink geboden door de kinderen bij de kinderveiling en was er een prijsuitreiking van de mooiste kleurplaat. Daarna kwamen de grote mensen, in een ondertussen lekker gevuld Victorhuis, aan de beurt om veelvuldig het veilingbordje omhoog te houden. Onder het genot van een hapje en drankje kwamen maar liefst 477 artikelen aan 'bod' en de veilingmeesters lieten alles in een rap tempo onder de hamer gaan.

Waaronder diverse etentjes, flessen drank, bloemen en planten en bijzondere items waren o.a. 25 gaasbakken, diverse Mexicaans verkopen, 1 meter krentenbrood, vijf kisten peen, een rondvlucht, een rondrit met de tuktuk van Munnekeweij, een aantal voetbalwedstrijden in de eredivisie, vijf balen stro en een hotelovernachting en kon men een flink aantal keer bieden op o.a. een aangeklede gezellige borrel.

Een bijzondere kavel was nummer 258 en dat is een partij tulpenbollen met de naam 'De mantel van Sint Maarten' (klik hier voor de uitleg). Deze kavel bracht uiteindelijk maar liefst € 1100,- op, bollenkweker John van der Slot was de hoogste bieder en hij zegde toe dat de tulp altijd in het zicht van de Sint Victorkerk geteeld zal gaan worden.

De totale opbrengst inclusief loterij, advertenties en de georganiseerde tennisavond gaat naar het onderhoud van de Sint Victorkerk en voor mensen uit de Victorparochie die zich inzetten in ontwikkelingslanden.

Foto's BON.