Datum: 03-06-2023 - 02:53
01
nov
'19

Uniek samenwerkingsproject basisscholen en voortgezet onderwijs.

Vandaag begon voor een aantal leerlingen van de Prinsenhofschool in Noordwijkerhout en de Emmausschool in Voorhout een bijzonder project. Zij krijgen de komende weken op woensdag lessen die samen ontwikkeld zijn en samen gegeven worden door leraren van groep 8 en van het Teylingen College Leeuwenhorst. Best spannend voor zowel leraren als leerlingen. Het thema van de eerste lessenserie is dan ook: “Spanning”. Het idee ontstond tijdens een gesprekje tussen...

Ilse Bierman (Emmausschool) en Cees Slats (Teylingen College Leeuwenhorst). Ilse Bierman: “We vonden allebei dat de “knip” tussen basisschool en voortgezet onderwijs eigenlijk heel kunstmatig is en bedachten een plan om daar iets aan te doen”.

De twee willen twee vliegen in één klap slaan: én iets extra’s voor de leerlingen van de basisscholen, én de docenten van en met elkaar te laten leren. “De beste manier voor docenten om te leren is volgens onderzoek door samen lessen te ontwikkelen én te geven”, aldus Cees Slats. “Met deze enthousiaste club zie je dat gebeuren”.

Het project richt zich vooralsnog op “plusleerlingen” uit groep 7 en 8. Op basis van de ervaringen die men opdoet, hopen de beide directeuren een structurele samenwerking tussen basis- en voortgezet onderwijs te kunnen ontwikkelen. Het liefst voor alle leerlingen in groep 8 en zoveel mogelijk leraren en scholen.

Foto PR.