Datum: 06-06-2023 - 10:50
31
okt
'19

Fractie Doen! stelt vragen aan het college over: bladkorven en bezorging huis-aan-huis bladen.

De fractie van Doen! heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Noordwijk over twee verschillende onderwerpen. Eén vraag is gesteld naar aanleiding van het plaatsen van bladkorven in de kernen Noordwijk Zee en Noordwijk Binnen. De fractie stelt ook twee vragen naar aanleiding van de steeds weer terugkerende klachten over de bezorging van de twee huis-aan-huis bladen voor Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk....

waarin de gemeenteberichten worden gepubliceerd. Er is afgesproken dat minimaal 95% van de huizen één van deze kranten moet krijgen; aldus de fractie van Doen!.

Vraag over de bladkorven:
1. Waarom is er alleen gekozen voor deze twee kernen, terwijl in de kernen Noordwijkerhout en De Zilk ook behoefte is aan opvangplaatsen voor herfstbladeren.

Vragen over klachten bezorging huis-aan-huis bladen:
1 Hoe wordt gecontroleerd vanuit de gemeente of dit percentage (95%) wordt gehaald en hoe gaat de gemeente er mee om wanneer dit percentage niet wordt gehaald?

2 Hoeveel geld geeft de gemeente hieraan uit en is er gekeken naar een eventueel alternatief, bv een huis-aan-huis bezorgde nieuwsbrief uitgevoerd door de Maregroep.

Namens de fractie Doen!
Astrid Warmerdam