Datum: 02-06-2023 - 21:04
31
okt
'19

Koffie+ ochtend in de bibliotheek: Duurzaam eten.

We kunnen allemaal bijdragen aan een duurzamere leefomgeving met onze voedselkeuzes. Wat betreft duurzaam eten is er meestal niet één ideale keuze. De zoete, sappige, ananas groeit helaas niet op de akker van je goedbetaalde buren. En de koe die langer leeft en meer ruimte krijgt, stoot meer broeikasgassen uit en verbruikt meer water. Duurzamer eten begint met bewuste keuzes maken. Gelukkig zijn er talloze manieren waarop we duurzamer kunnen eten....

Welke manieren bij jou passen ontdek je op 14 november tijdens de Koffie+ lezing over duurzaam eten in de Bibliotheek Bollenstreek vestiging Noordwijkerhout. Voedingsdeskundige (MSc) Isabelle Groenstege van My FoodStyle, geeft uitleg over duurzamer eten en de top 11 keurmerken voor duurzame voeding.

Ze bespreekt waarop je kunt letten bij je keuze voor biologische, dierlijke, eerlijke, lokale en seizoensproducten, bij verpakkingen en wat je kunt doen om voedselverspilling te reduceren. Ze geeft veel praktische tips die inspireren en waaruit je kunt kiezen wat bij jou past.

Isabelle Groenstege is voedingswetenschapper en voedingsmiddelentechnoloog. Vanuit haar praktijk My FoodStyle in Noordwijk, begeleidt ze mensen naar een gezonder en duurzamer eetpatroon. Daarnaast leidt ze Gewichtsconsulenten op en adviseert ze bedrijven over gezonde en duurzame voeding.

Koffie+
Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige koffieochtend in de bibliotheek ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.

Locatie: Bibliotheek Bollenstreek vestiging Noordwijkerhout, Herenweg 2
Datum: 14 november 2019
Tijd: 10:30 – 12:00 uur
Kosten: gratis