Datum: 30-09-2023 - 05:54
21
okt
'19

Cursus 'digisterker' in bibliotheek Noordwijkerhout: regel voortaan zelf online je overheidszaken.

Belastingaangifte doen, een afspraak maken met de gemeente of zorgtoeslag aanvragen. Steeds meer zaken regel je via internet. Voor iedereen die in Noordwijkerhout woont en nog niet weet hoe dat werkt start in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Noordwijkerhout de cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’. De eerste van de vier lessen is op 5 november. Aanmelden kan in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Tijdens deze cursus...

leren deelnemers: een DigiD aan te vragen, hoe deze DigiD te gebruiken en om handiger gebruik te maken van overheidssites. Zij leren ook hoe je informatie kan aanvragen bij de gemeente Noordwijk en andere overheidsinstanties. Deelnemers maken gebruik van een laptop van de bibliotheek.

Om de cursus goed te kunnen volgen is wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet nodig. Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid. Na deze cursus hebben deelnemers meer zelfvertrouwen om zaken thuis ook online te regelen.

Praktische informatie
De cursusdagen zijn 5 november, 19 november, 26 november en 3 december van 10:00 tot 12:00 uur in de Bibliotheek in Noordwijkerhout. De kosten zijn € 15,00 voor leden en € 20,00 niet-leden.