21
okt
'19

Wandelen met de NSL door een bos vol paddenstoelen. (foto's)

Afgelopen zondag heeft menig wandelaar weer genoten van de herfstwandeling. Deze werd georganiseerd door de Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL). Een route van ongeveer 15 kilometer ging door het bos, de duinen en over het strand. Op zondag 20 oktober 2019 organiseerde atletiekvereniging NSL de jaarlijkse Herfstwandeling. Goed wandelweer met weinig wind, elf graden Celcius en een klein zonnetje. Dit jaar konden de wandelaars voor het eerst starten...

vanaf het clubhuis ‘Cooling Duin’, gelegen aan de Duindamseslag. Vandaar ging het direct het bos in. Af en toe vals plat hetgeen een opmars was voor het duin. Om op het strand te komen moest eerst pittig worden geklommen over de zanderige opgang. Op het strand liep men over een strook hard zand tot aan Langevelderslag.

De weg werd vervolgd langs de Waterleidingduinen om vervolgens het Langeveld in te gaan. Een goede plek om damherten tegen te komen. Onderweg was de overgang van zomer naar winter duidelijk te zien. Vallend blad, vruchthulzen, dennennaalden en heel veel verschillende paddenstoelen. De grond is relatief warm en door de vele regen van de afgelopen weken groeien er nu veel mooie exemplaren.

Onderweg werd ook gedacht aan de innerlijke mens. Iedereen kreeg een banaantje voor onderweg en bij café De Ruigenhoek stond een kopje koffie/thee klaar. Reeds over de helft van de route was het wandelen tot aan de Corneliabrug met uitzicht op het Oosterduinse meer. Op deze herfstdag lag het meer er rustig bij. De laatste kilometers gingen over het landgoed Sancta Maria.

De volgende wandeling is op 11 april 2020: Bloemenwandeling. Wandeling gemist? Of wil je vaker wandelen? Kom dan gedurende 4 weken bij de NSL proefwandelen. Iedere dinsdag en donderdag om 13:30 en zaterdag en zondag om 9:00 verzamelen we bij het clubhuis Cooling Duin op de parkeerplaats Duindamseslag.

De NSL is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen. Meer informatie over de NSL kunt u vinden op de website www.av-nsl.nl.

Foto's NSL.