Datum: 09-02-2023 - 14:23
04
nov
'12

Tamme kauw "Vlonder" vermaakt zich uitstekend in de wijk Zeeburg.

Iedereen heeft dagelijks te maken met vogels in zijn tuin of op het balkon, meestal zijn het leuke beestjes en soms een beetje minder. Maar de vogel die de redactie onder ogen kreeg is wel beetje een aparte. In de wijk Zeeburg vliegt tegenwoordig een "kauw" rond die zich nogal tam gedraagt...

hij vliegt de hele dag van de ene tuin naar de andere tuin en eet zijn buikje vol in allerlei vogelhuisjes. Nou denkt u stuur hem dan weg, maar nee hoor meneer blijft gewoon zitten waar die zit. Hij laat zich uitgebreid benaderen en is voor niemand bang. Hij eet uit je hand en gaat op je schouder zitten en loopt dan een stukje mee. Hij is zelfs al een keer met iemand mee geweest om de hond uit te laten, het moet niet gekker worden.

Ja dat wordt het wel, op een gegeven moment zit de kauw bij het slaapkamerraam van een jongetje op de Vlonderkamp. O jee dacht het ventje onze kat loopt buiten, laat ik hem maar door het raam naar binnenhalen. Wat doet meneer kauw als hij eenmaal binnen is, pikt die vogel de avond4-daagse medaille van het ventje mee en liet hem buiten in de dakgoot vallen. Maar meneer kauw bleef zelf verder mooi binnen zitten, het ventje mama roepen natuurlijk.

De moeder had de grootste moeite om "Vlonder", zo wordt de kauw genoemd omdat hij veel in de omgeving van Vlonderkamp vertoeft, naar buiten te krijgen. Eenmaal toch gekregen, hij is verder niet agressief of zo, tikt het gekke beest met zijn snavel tegen het raam zo van "wat maak jij me nou, laat me binnen". Voorlopig zal de buurt nog wel even kunnen genieten van deze alledaagse vogel die zich niet alledaags gedraagt.

De foto's en het filmpje zijn van de familie van der Ham wonend op de Vlonderkamp.