Datum: 01-06-2023 - 10:25
17
okt
'19

Centrum Noordwijkerhout wordt Escapetown.

Donderdag 31 oktober verandert het centrum van Noordwijkerhout ’s avonds in een duistere plek. Tijdens Halloween vindt dan namelijk ‘Escapetown Moordwijkerhout’ plaats. Het plein rondom het Witte Kerkje wordt hiervoor in stijl aangekleed. Laura Warmerdam is het meesterbrein achter deze activiteit, die georganiseerd wordt door de Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging (NOV). “Er wordt een misdrijf gepleegd in de tuin van de Witte Kerk. De deelnemers...

aan het spel moeten uitzoeken wie de dader en wat het moordwapen is. Hiervoor hebben we 8 teams samengesteld en verschillende routes uitgestippeld, die allemaal starten bij de Witte Kerk. Tijdens de route moeten de teams puzzels oplossen, (interactieve) vragen oplossen en opdrachten uitvoeren”, aldus Laura.

De Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging (NOV) organiseert gedurende het hele jaar allerlei activiteiten met als doel enerzijds de saamhorigheid onder de inwoners te vergroten en anderzijds bezoekers naar Noordwijkerhout te trekken om ons dorp op de kaart te zetten.

“Halloween wordt elk jaar populairder en de NOV wilde daar wel iets mee doen”, zegt Laura. “En wij vonden het heel leuk om het idee uit te werken, ook omdat we alle ruimte kregen vanuit de NOV”.