16
okt
'19

OverHoop: Mogen wij u voorstellen? Regisseur Niek Molkenboer.

Op 13, 14 en 20 December voeren muziekvereniging St Jeanne d’Arc, koor Elan, toneelvereniging Louis Bouwmeester en solisten Maurits Draijer en Lene Groothuis (zang) het muzikale Kerstverhaal OverHoop uit. Het verhaal is gebaseerd op het klassieke Kerstverhaal ‘Vadertje Panov’ van Tolstoj en is voor de gelegenheid door scriptschrijver Tineke van Zalinge en regisseur Niek Molkenboer in een eigentijds jasje gegoten. De algehele muzikale leiding is in handen van...

dirigent Peter Habraken. De organisatie van het evenement is in handen van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc.

Het verhaal gaat over Maarten die een noodlijdende schoenenwinkel runt. Op kerstavond is de situatie verre van rooskleurig. Maartens vrouw heeft hem verlaten en de winkel verkeert op de rand van het faillissement. Totdat Martha, een verwaarloosde vrouw, de winkel binnenkomt. Dan krijgt het leven van Maarten plotseling een andere wending……..

De komende weken worden de diverse deelnemers via de pers aan u voorgesteld. Deze week is het de beurt aan regisseur Niek Molkenboer. Nieks motto is “Theater maken of spelen is mijn leven”. Niek heeft de theateropleiding aan het toenmalige Zuid Hollands Centrum voor het Amateurtoneel gevolgd. Deze opleiding was er op gericht om diverse soorten van podiumkunst uitgevoerd door amateurs in Zuid Holland te ondersteunen.

Vanuit die opleiding heeft Niek dan ook cursussen gegeven in elementair toneel, zelf de regie uitgevoerd van diverse toneelstukken en andere regisseurs begeleid in hun rol. Ook heeft Niek jarenlang met zelfgemaakte voorstellingen als acteur door Nederland getoerd met een kindertheatergroep.

Sinds 1988 is Niek vast verbonden aan de toneelgroep “Louis Bouwmeester” uit Noordwijk. Met dit gezelschap heeft hij de afgelopen jaren vele voorstellingen geproduceerd van diverse klassieke en moderne schrijvers, variërend van Shakespeare tot Alex van Warmerdam. Het hart van Niek gaat vooral sneller kloppen van het spelen op locatie en om samen met de groep tot een goede locatie te komen waar het stuk het beste tot zijn recht en fantasie komt.

Bovendien prijst Niek zichzelf nog steeds gelukkig dat hij mensen kan en mag begeleiden en mag helpen om zichzelf steeds verder te ontwikkelen in alle facetten van de toneelkunst. En uiteraard is Niek bijzonder trots dat zijn nieuwste productie OverHoop in december in première zal gaan.

Momenteel werken koor, orkest, toneelvereniging en solisten hard aan de voorbereidingen. Daarnaast zijn vrijwilligers bezig met de organisatie van het evenement, zoals het verzorgen van de decors, het plannen van de repetities, het inrichten van de zalen en het starten van de kaartverkoop. Naar verwachting zullen begin november de kaarten in de verkoop gaan. Houdt u daarom de pers en de social media in de gaten.

De uitvoeringen staan gepland op 13 december in de Maria ter Zee kerk in Noordwijk, op 14 december in De Schelft in Noordwijkerhout en op 20 december in De Duinpan in De Zilk. De voorstelling is mede tot stand gekomen door subsidie van de gemeente Noordwijk vanuit het initiatief ‘Cultuur verbindt’. Dit initiatief is bedoeld om de drie dorpskernen (Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk) van de nieuwe fusiegemeente Noordijk op cultureel gebied te laten samenwerken.

Foto PR.