09
okt
'19

100 vrijwilligers Munnekeweij genieten van 'Boerenbruiloft' met een (on)echt Boerenbruidspaar. (foto's+filmpje)

Ieder jaar worden de vele en zeer gewaardeerde vrijwilligers van Munnekeweij, op dit moment zo rond de 200 in totaal, door Topaz Munnekeweij tijdens een feestelijke bijeenkomst in het zonnetje gezet voor hun inzet voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Dinsdag 8 oktober werd er voor hun een gezellig bedankfeest met een in Noordwijkerhout/Kokkerhout een zeer populair thema 'de Boerenbruiloft' georganiseerd....

en deze werd gehouden in de Tuinkamer van Munnekeweij. Maar liefst 100 vrijwilligers hadden zich aangemeld en lieten zich eens lekker verwennen door het personeel van het woonzorgcentrum, die voor het bedankfeest 'vrijwillig' hun inzet voor deze vrijwilligers deden. De vrijwilligers werd gevraagd om op deze 'Boerenbruiloft' iets toepasselijk te dragen en daar werd goed gehoor aangegeven door de aanwezigen en de twee mooiste/opvallendste creaties kregen op het eind van de avond een prijsje. 

Rond de klok van 17.00 uur werden de vrijwilligers ontvangen met een drankje en een hapje (een boerenkool-bitterbal van de KTS). Het Atrium, de gang in Munnekeweij en de tuinkamer waren versierd in de stijl van het Boerenfeest (zie foto's). Een flink aantal decorstukken kwamen uit het Melkmuseum van Johan Duivenvoorden, de strobalen werden geleend van Van Dijk Strohandel en de vlaggenlijnen zijn gemaakt door Bep van Parera.

En natuurlijk op een Boerenbruiloft hoort een echt Boerenbruidspaar en die ook nog eens in de onecht wordt verbonden. Het in de onecht verbinden deed Mariette Bergman, die in het dagelijks leven ook geregeld als BABS (
Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) huwelijken mag sluiten. Als Boerenbruidspaar werden gepresenteerd Annie Warmenhoven van de Schippersvaartweg en Theo Hogervorst van de Kerkstraat en bekend van de Dierenhoeve.

Annie de bruid is al sinds 1980 koffieschenkster voor Munnekeweij en bruidegom Theo zingt sinds 2004 in de zaal met de bewoners van Munnekeweij. Het bruidsboeket en de verschillende corsages zijn gemaakt door Marleen Straathof en Yvonne Edelaar en de prachtige stropdas van de bruidegom werd gemaakt door vrijwilliger Bep van Parera die ook nog een prachtig gedicht voorlas. Het Boerenlied werd muzikaal ondersteund door Niek Sluis op de accordeon. (zie filmpje > klik hier)

BABS Mariette Bergman (Marietje, van Martin van Tinus van ‘t Harde Pad en Annie van de Wijde Blick) verbond bruid Annie en bruidegom Theo op een toepasselijke en humorvolle wijze in de onecht aan elkaar, met de mooie namen Boer 'Dorus van Henk Kerkstraat tot Dierenhoeve' en Boerin 'Antje van Dwarsdrijver tot Koetiller'.

Het bruidspaar werd bij gestaan door de getuigen 'Jan van ’t Hoogt van Piet Kaptein en Lena de Sloothaak' (Jan Kaptein) en 'Johanna van Henk de Kouwe Bakker van Witte Piet uit het Mallegat' (Joke v/d Berg). Ondanks twee korte beletsels van de getuigen kon het Boerenhuwelijk toch doorgang vinden en werd er door het Boerenbruidspaar volmondig het ja-woord gegeven op een kortstondig maar feestelijk huwelijk.

Vervolgens kregen de Boerenbruiloftgasten een heuse Boerenmaaltijd voorgeschoteld met hoe kan het ook anders Boerenkool met worst (van Slagerij van Kampen). Na het toetje 'Boerenjongens' kreeg de Boerenbevolking nog een mooi optreden te zien van de dansgarde van de Kaninefaaten en zij deden de.........Boerendans van de musical De Jantjes.

Tevens werden er op deze middag maar liefst 10 vrijwilligers in het zonnetje gezet die zich alweer 12 1/2 jaar inzetten voor de bewoners van Munnekeweij. Een bloemetje was er voor: Ria Duivenvoorden, Wick van Dam, Cor Peeters, Piet Heemskerk, Ineke Belt, Annie Duindam, mw. H. Hermans, Riet van Drongelen (zie foto) en Jeannette van de Berg, dhr. Vervaet (niet aanwezig).

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar, het maakt het voor de bewoners van Munnekeweij nog meer aangenaam. Vrijwilligers gaan wandelen, assisteren bij het ontbijt en of diner. Rijden de tuk tuk, 1 op 1 bezoek bij een bewoner, brengen koffie rond en nog veel meer vrijwillige inzet. 

Munnekeweij is rijk en blij met 200 vrijwilligers, maar is nog steeds op zoek naar u. Bel gerust voor een afspraak of email naar Marijke den Elzen van Topaz Munnekeweij - Via Antiqua 25 - telefoon 0252-375 544 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's en filmpje redactie BON.