09
okt
'19

Jeugdtheatergroep Tikkie komt met speciale musicalproductie.

De Ad HOC-groep van Jeugdtheatergroep Tïkkie speelt 2 en 3 november in het Teylingen College locatie Leeuwenhorst de musical ‘De Val’. Jeugdtheatergroep Tïkkie staat al bijna 25 jaar bekend om haar fantastische musicals voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 en 12 tot 18 jaar. Vele oud-leden die vanwege hun leeftijd bij Tikkie zijn gestopt, misten Tikkie zo erg dat schrijver, componist en regisseur Peter Geurts speciaal voor deze oud-leden de musical ‘De Val’ heeft geschreven....

Het afgelopen jaar hebben 8 oud-leden onder zijn leiding, bijgestaan door regieassistente Ineke van Zelst en choreografe Lynn Duivenvoorden (tevens hoofdrolspeelster) deze productie ingestudeerd. Het verhaal over zangeres Amy wordt in 28 aaneengeschakelde liederen verteld. De cast is non-stop op het toneel en wisselt constant van ensemble naar rol en weer terug.

Elke rol is herkenbaar door de kleur van de kleding. De kleding, het decor en de rekwisieten zijn bewust zeer simplistisch gehouden waardoor de dramatische sfeer van het verhaal beklemmend mooi overkomt. Ook het wisselen van decor en het pakken en terugleggen van de rekwisieten is zichtbaar, waardoor het publiek ook een keer ‘een kijkje achter de schermen’ krijgt. Dit is zo goed geïntegreerd in het spel dat dit het verhaal alleen maar sterker maakt.

Amy is een jonge meid van 22 jaar van wie haar buurjongen Mason vindt dat ze zo goed kan zingen dat hij voorstelt een liedje van haar op YouTube te zetten. Amy gaat hiermee akkoord. Muziekmanager Dave ziet het filmpje en neemt haar onder zijn hoede. Amy’s ster stijgt binnen korte tijd naar ongekende hoogte.

Maar dan begint alles zijn tol te eisen. Door de commercie, de sociale media, de (financiële) druk en vooral de vele privacy-schendingen kan Amy het niet meer aan. Ze grijpt eerst naar de drank en vervolgens zelfs naar drugs met desastreuze gevolgen.

Musical ‘De Val’ is een grote muzikale uitdaging voor de cast. 28 liederen, allemaal 5- tot 8-stemmig, aangevuld met 8 choreografieën, meer dan 35 decorwisselingen en geen enkel moment om even in de coulissen bij te komen tijdens de voorstellingen.

De groep wist vanaf het eerste moment dat ze de muziek en het script in handen kreeg: ‘De Val’ is een indrukwekkende en meeslepende musicalproductie om nooit meer te vergeten!

‘De Val’
Zaterdag 2 november 2019. aanvang 19.30 uur
Zondag 3 november 2019 aanvang 13.30 en 19.30 uur
Teylingen College locatie Leeuwenhorst
Kaarten bestellen: www.tikkie.nl
(Adviesleeftijd: 9+)

Poster Jeugdtheatergroep Tikkie.