Datum: 20-09-2020 - 19:03
02
nov
'12

“Jong St. Jeanne d’Arc” maakt debuut bij intocht van Sint Nicolaas.

Menig kind kijkt al gespannen uit naar de komst van Sint Nicolaas die 17 november weer in ons land zal verschijnen. Voor de jeugd van “St. Jeanne d’Arc” is die intocht dit jaar een extra spannende gebeurtenis. Op deze dag maakt “Jong St. Jeanne d’Arc” namelijk haar debuut op straat...

In september 2009 is muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” begonnen met haar eigen jeugdopleiding. Een jaar later zijn de eerste leerlingen doorgestroomd naar het leerlingenorkest en in januari 2012 zijn deze leerlingen begonnen met het leren muziek te maken op straat. Dat gaat niet zomaar, want in ene moet je lopen en spelen tegelijk. En dan niet zomaar gewoon lopen, maar netjes in de houding en in de maat.

In de afgelopen maanden is hard gewerkt om de exercitie en het repertoire op orde te krijgen en om de puntjes op de i te zetten, is er op zondag 21 oktober een repetitiemiddag gehouden. De nieuwe uniformen zijn onderweg en daarmee zijn alle voorbereidingen getroffen om op 17 november goed voor de dag te kunnen komen. De jeugd heeft er dan ook erg veel zin in en wij wensen ze dan ook alvast heel veel succes. Foto PR.