Datum: 01-02-2023 - 10:29
16
sep
'19

Drumfanfare Altesa repeteert op Binnenhof voor Prinsjesdag. (foto's)

Ieder jaar wordt op de zondag voor Prinsjesdag in Den Haag de generale repetitie voor de derde dinsdag in September gehouden. Drumfanfare Altesa oefende ook dit jaar weer mee, dit keer op het Binnenhof. Tijdens deze repetitie worden alle bewegingen met de koetsen en escortes van paarden met ruiters tot in de puntjes geoefend. Belangrijk daarbij is dat er ook...

muziekkorpsen spelen om de paarden te laten wennen aan de muziek. Hiervoor nodigt men burgerkorpsen uit. Op Prinsjesdag zelf, spelen de militaire korpsen. Het blijft een unieke ervaring om aan deze repetitie te mogen mee werken.

Generale repetitie
Zondagochtend vroeg vertrok Altesa naar de Koninklijke stallen in Den Haag, waar zij samen met collega drumfanfare Vios uit Zoeterwoude de laatste instructies kregen. Gezamenlijk met Vios liepen we voor de stoet met paarden en koetsen uit richting paleis Noordeinde. Bij het paleis aangekomen splitsten de twee fanfares zich, Altesa mocht dit jaar door naar het Binnenhof en Vios ging door het hek het binnenterrein van paleis Noordeinde op.

Op het Binnenhof werd de aankomst en het vertrek van de koetsen van de koninklijke familie geoefend. Zodra het achtspan van de Koning en de Koningin stil stond voor het paleis, moest Altesa met flink volume spelen. De goed getrainde paarden reageerden amper! Na de officiële repetitie volgden er nog een aantal muzikale nummers voor de gasten van de Koninklijke stallen en gingen we rond 12.00 weer huiswaarts.

Loterij
De maand september zit vol met optredens en repetities van Altesa. Op donderdagavond 19 september start de lotenverkoop. Inwoners van De Zilk kunnen deze avond de leden van Altesa op de stoep verwachten. Er zijn natuurlijk weer leuke prijzen te winnen. Woont u niet in De Zilk, vraag één van de leden of stuur een bericht via facebook. De loterijtrekking met koffieconcert vindt plaats op zondag 20 oktober in de Duinpan, de Zilk.

Foto's en tekst Altesa.