Datum: 02-10-2023 - 17:39
14
sep
'19

Stichting Winterfeest Duin- en Bollenstreek opgericht. (foto's)

Ondanks de enorme hitte deze zomer kwam op woensdag 28 augustus een afvaardiging van diverse carnavalsverenigingen uit de Duin- en Bollenstreek bij notaris mr. L.F. van Loenhoud om daar de oprichtingsakte van de Stichting Winterfeest Duin- en Bollenstreek te ondertekenen. Hiermee kan het Winterfeest, een carnavalsfeest speciaal georganiseerd voor mensen met een beperking uit de Duin- en Bollenstreek...

maar ook daarbuiten, blijven voortbestaan. Het Winterfeest was decennia lang een programma onderdeel van Stichting De Zevensprong. Helaas waren zij vorig jaar genoodzaakt het Winterfeest uit hun programma te schrappen. Iedereen was het over een ding eens: “Een feest voor mensen in deze doelgroep mocht niet verdwijnen.”

De eerst editie in de nieuwe samenstelling werd op 11 januari 2019 gehouden in de Schelft in Noordwijkerhout. Met honderden bezoekers was de eerste editie een groot succes. Dit gaf zo veel voldoening dat de diverse carnavalsverenigingen besloten dat dit feest nog jaren lang zou moeten bestaan. De oprichting van de Stichting is de formele kroon op dit besluit.

Het nieuwe bestuur bestaat uit voorzitter Theo van Werkhoven (C.V. de Bokken), secretaris Ed van den Berg (C.V. de Saksen) en Penningmeester Paul de Klerk (C.V. De Kaninefaaten) en Jolanda Duivenvoorden (secretaris). Zij worden gesteund door alle verenigingen uit de Duin- en Bollenstreek. Een grootse samenwerking voor een groots feest.

De volgende carnavalsverenigingen uit de Duin- en Bollenstreek zijn betrokken bij de organisatie van dit carnavalsfeest: uit Noordwijkerhout De Kaninefaaten, De Keiebijters, De Vikings en De Tulpkabouters. Uit De Zilk de Duinknijnen, uit Voorhout De Bokken, uit Lisse De Gaapstokken, uit Sassenheim De Saksen, uit Noordwijk de Noortukkers en de carnavalsvereniging uit Hillegom.

Zet hem alvast in de agenda vrijdagavond 10 januari 2020 in de Schelft te Noordwijkerhout.

Foto's BON.