Datum: 08-02-2023 - 18:24
03
sep
'19

Dagboek Oranjefeest 2019: maandag. (foto's) Damesteam 'Nooit in de goot' winnaar Oranjebowlingbokaal.

De Oranjefeesten van 2019 in Noordwijkerhout gingen afgelopen zaterdag en zondag al van start, met op zaterdagavond de GlamourBingo in Café van der Geest en op zondag de Baggerloop van CV De Vikings in de weilanden rondom de Poep. De Oranjevereniging vervolgde op maandag het programma met flink wat verschillende activiteiten. Overdag is men op ziekenbezoek geweest...

want ieder jaar worden onze dorpsgenoten die niet kunnen deelnemen aan de Oranjefeesten bezocht door vrijwilligers van de Oranjevereniging. Zij ontvangen van de Oranjevereniging een attentie zodat ook zij kunnen delen in de feestvreugde. 

In de ochtend organiseerde Golfbaan Tespelduyn een golftoernooi en in de middag was het klaverjassen/jokeren en biljarten in de grote zaal van Puyckendam. In de avond was er zwemmen voor de jeugd bij Optisport De Schelft, bridgen in Puyckendam en het Oranjebowlingtoernooi bij All American Bowling.

De redactie van BON probeert de komende Oranjefeestdagen zoveel mogelijk activiteiten te bezoeken en daar een dagboek met fotoverslag van te plaatsen op BON. Mist u een activiteit en heeft u daar foto's van dan houden we ons aanbevolen, mail uw informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor alle activiteiten geldt, dat de volledige uitslagen later nog zullen volgen. 

Klaverjassen en Jokeren in Puyckendam aan de Pi l'arena (nieuw). (foto's)
Deze kaartmiddag is georganiseerd in samenwerking met OJA (Oud en Jong Actief) en zorgde natuurlijk weer voor een volle zaal.

Biljarten (Vlotbruggen) in Puyckendam aan de Pi l'arena (nieuw). (foto's)
Voor de eerste keer dat de Oranjevereniging Puyckendam heeft gekozen als gastheer voor haar activiteiten, heeft ook de biljartvereniging meegedaan aan een activiteit. Als spelsoort had het bestuur gekozen voor het Vlotbruggen. Dat is een spel wat gespeeld wordt op het biljart, maar dmv. een groot bord van 50 x 50 cm met een licht opstaande rand. Her er der verspreid op dat bord zijn uitsparingen gemaakt waar de bal in kan rollen, doch voor hetzelfde geld rolt de bal er weer vanaf.

Geluk hoort er dus ook zeker bij, tijdens dit leuke spelletje. Er waren 9 deelnemers en een daarvan, Jan van Kampen, is eenzijdig verlamd. Maar zittend in een rolstoel en met hulpstuk kon Jan toch meedoen, wat hij zeer waardeerde. Er werden 4 ronden gespeeld met elke keer 3 ballen en de stemming zat er goed in. Variërend van 0 of 1 punt tot maar liefst 50 punten, werd er driftig gescoord. De Oranjevereniging trakteerde nog op een consumptie en stelde 4 prijzen beschikbaar, dus alles was goed verzorgd.

De uitslag was als volgt: 1e Leo Broekhof 110 pnt. 2e Leo de Groot 104 pnt. 3e Dick Kortekaas 97 pnt. 4e Arie vd Burg 80 pnt. 5e Mart Geerlings 80 pnt. 6e Wim van Kampen 75 pnt. 7e Gerard vd Voort 71 pnt. 8e Bert Kleverlaan 63 pnt. 9e Jan van Kampen 46 pnt.

Hoogst aantal punten met 3 ballen: Dick Kortekaas en Leo de Groot, beide met 50 pnt. Dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar en het zou prachtig zijn als meer mensen, ook niet-biljarters, de weg naar Puyckendam zouden vinden en mee doen.

Tekst  Arie vd Burg,

16e Oranje zwemkampioenschappen in zwembad De Schelft. (foto's)
In samenwerking met de Zwemvereniging Noordwijkerhout, werd voor de 16e keer de Noordwijkerhoutse Oranje Zwemkampioenschappen gehouden in het zwembad van De Schelft. Op drie afstanden (de vrije slag, schoolslag en rugcrawl) werd er door de jeugd gestreden om de felbegeerde medailles.

Oranjebridgedrive in Puyckendam aan de Pi l'arena (nieuw). (foto's)
Voor de eerste keer in een nieuwe locatie werd de 28ste Oranjebridgedrive gehouden in een goed gevulde ontmoetingsruimte van Puyckendam. 

Oranjebowlingtoernooi bij All American Bowling. (foto's)
Dit jaar werd er wederom gestreden om de ‘Oranjebowlingbokaal van Noordwijkerhout'. 80 Geoefende en ongeoefende bowlers maakte gelijke kans op een overwinning, dit door het toepassen van een handicapsysteem. Tevens werd in samenwerking met Bowlingvereniging Noordwijkerhout net als voorgaande jaren het succesvolle Oranjebowlingtoernooi uitgebreid met een druk bezocht jeugdtoernooi.

Jeugdprijswinnaars bowling:
Meisjes
1 - Laura Hermans
2 - Lieke van der Slot
3 - Eline van Manen

Jongens
1 - Axel Vrijland
2 - Mats de Klerk
3 - Quint van Zuilen

De Oranjebowlingbokaal ging dit jaar bij de volwassenen naar het team van 'Nooit in de goot'.
Team met de hoogste totaal score:
1 - Nooit in de goot.
2 - FF Gauw
3 - Team Marijnen

Het hoogste puntenaantal bij de vrouwen:
1 - Petra van den Bos 
2 - Veronique Steekers 
3 - Sandy de Groot 

Het hoogste puntenaantal bij de mannen:
1 - Bart Vreugdenhil 
2 - Frans (FF Gauw) 
3 - André (FF Gauw) 

Het toernooi vond plaats bij All American Bowling Langelaan 2 Noordwijkerhout. 

Foto's van de Oranjefeest-maandag BON.