Datum: 29-03-2023 - 12:50
04
sep
'19

Dagboek van het Oranjefeest: dinsdag. (foto's opening en seniorenmiddag Munnekeweij, start kermis, Oranjeloop, In het durp)

Klik op de onderstaande link voor een verslag en foto's van de betreffende dag.

* Zaterdag 31 augustus: GlamourBingo van de Oranjevereniging.

* Zondag 1 september: 
Baggerloop 2019 CV De Vikings.

* Maandag 2 september met diverse activiteiten: Klaverjassen/jokeren, biljarten, zwemmen, bridge, bowling.

De dinsdag met diverse activiteiten:
Op dinsdagochtend wordt van oudsher bij de start van de kermisweek, door de
 voorzitter van de Oranjevereniging Hans Janssen en al heel wat jaren de (loco)burgemeester van ons dorp, het startsein gegeven van de Oranjefeesten in aanwezigheid van de bewoners en leden van de Oranjevereniging in de Tuinkamer van Munnekeweij.

Helaas in het eerste jaar van de fusie 
met Noordwijk kwam er een afmelding vanuit het gemeentehuis in Noordwijk, het college van B&W had op deze ochtend de eerste vergadering na het zomerreces gepland en kon daardoor, tot enige teleurstelling van de bewoners van Munnekeweij, niet aanwezig zijn bij de traditionele opening van de Noordwijkerhoutse Oranjefeesten. Gelukkig was er door de Oranjevereniging voor een goede vervanger gezorgd.

Pastoor Quant alias Jan Meeuwenoord opende met een heel leuk liedje over de Witte Kerk en hield daarna nog een gezellig praatje waarbij hij de lachers weer op zijn hand had. Na de opening door de voorzitter en Pastoor Quant werd natuurlijk gezamenlijk die enige echte onvervalste Noordwijkerhoutse Wals gezongen.

Voor alle aanwezigen van deze zeer drukbezette kermisochtend in Munnekeweij was er koffie met gebak (aangeboden door de Oranjevereniging) en een muzikaal optreden van twee accordeonisten met gezellige traditionele meezingliedjes. Dit was de eerste activiteit van de Kermisdinsdag, in het loop van de dag worden er foto's toegevoegd van de andere activiteiten op deze dag. 

Dinsdagmiddag:
Op de Brink ging om 14.00 uur het Lunapark oftewel de kermis op de Brink van start. Het eerste uur van de kermis was zoals gebruikelijk voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en mede door het mooie weer was het goed druk. De kermisexploitanten stelden een uur lang hun attracties kosteloos ter beschikking. Vrijwilligers van de Oranjevereniging stonden klaar om de kinderen en ouderen te helpen bij de kermisattracties.

In de middag waren alle senioren van Noordwijkerhout welkom op de seniorenmiddag in de Tuinkamer van Munnekeweij. Deze middag werd verzorgd door Lollypop Entertainment, waarbij Daan de Mooij het gezellige muzikale programma ‘een jas vol herinneringen' voor zijn rekening nam.

Een programma uit het leven gegrepen vol herkenbare liedjes waarbij er volop de senioren werd meegezongen. Muzikale medewerking werd verleend door Eric Diepstraten en natuurlijk was er voor een hapje en drankje (advocaatje met slagroom) gezorgd.

Dinsdagavond:
Als vast onderdeel van de gezellige kermisdagen organiseerde de Oranjevereniging wederom haar traditionele Jeugd-Oranjeloop, rond de 150 jongeren liepen onder goede weersomstandigheden mee op deze sportieve avond. We hebben voor u de foto's van de wedstrijd en van alle winnaars, de uitslagen met namen volgen later.

Op hetzelfde circuit als de Jeugd-Oranjeloop organiseerden atletiekverenigingen NSL uit Noordwijkerhout en de Spartaan uit Lisse, in samenwerking met de Oranjeverenigingen, voor de 25e keer het Super Prestige Oranje Circuit (SPOC). Tijdens beide Oranjelopen verzorgde BNer Floor Vink het startschot en overhandigde hij de prijzen na afloop. We hebben voor u de foto's van alle winnaars, de uitslagen met namen volgen later.

De dinsdagavond is voor veel inwoners het begin van een gezellige kermisweek en dit evenement zorgt dan ook voor de juiste ambiance. De Oranjevereniging had samen met de deelnemende winkeliers en de horeca, voor een gezellige en muzikale invulling van deze avond gezorgd. Ook dit jaar was er op deze avond weer een puzzel op te lossen voor de vele bezoekers van het centrum van 't durp. De prijswinnaars van de puzzel zullen later bekend worden gemaakt.

Drie Noordwijkerhoutse ondernemers sloegen de handen in één bij 'Vanavond moet je in het durp zijn' en gaven twee winkels een zeer actueel thema: 'Heel Noordwijkerhout stemt Chateau Meiland voor de Televizierring' (zie foto's). Van den Berg Bloemensfeer en meer deed in samenwerking, de etalages van en met Ton Sur Ton /Hekker Sport en Bakkerij van Eeden.

Mede door het goede weer zaten de terrassen lekker vol op deze avond en was het gezellig druk. De leden van Muziekvereniging De Harpe Davids gaven hun traditionele kermisconcert in de tuin van de Witte Kerk en St. Jeanne d'Arc gaf een verrassend optreden op het parcours van de Oranjeloop. Het Oranjefeest werd vervolgens doorgezet in de diverse horecagelegenheden van ons dorp.

Foto's BON.