Datum: 01-06-2020 - 16:07
29
okt
'12

Promotie voor Jolanda Duindam van KNA.

Zondag 28 oktober was twirl- en majorette vereniging KNA Noordwijk met alleen de twirl inschrijvingen vertegenwoordigd op een NBTA wedstrijd in Leiden. Op deze voor laatste wedstrijd van dit seizoen was er voor sommigen de inzet plaatsing- of promotiepunten...

binnen te halen of gewoon om het wedstrijdgevoel te beleven. Een dag eerder lukte dit net niet voor het duo Dominique de Bruijn en Celina Vogelaar (senior advance) op wedstrijd in Zevenhoven een prachtige 81,3 punten, maar dit is 0,7 tekort voor plaatsing.

Voor KNA mocht Maureen Brussee de wedstrijd openen bij de twirling 1 baton juvenile beginner, hierbij een mooie 3e plaats voor Maureen. Silke de Koning (twirling 1 baton junior intermediate) zette een heel goed en degelijke routine op de vloer en oogstte hierbij een 1e plaats. Maureen kwam nog 2x op de vloer, met 2 baton en rhythmic twirl, beide goede shows gewaardeerd met twee 1e plaatsen.

De vorige week gepromoveerde Merel Dedding en Anouschka Franzen, voor de laatste keer uitkomende in junior beginner, presteerde net als het duo Nienke Dedding en Hilde Heemskerk (junior intermediate) ietsje minder, maar voor beiden toch een 1e plaats. Bij Hilde Heemskerk (super-x-strut Pre-teen advance) zag de uitvoering er verzorgd uit met hier en daar een onbalans, ook een 1e plaats. Beide groepen van KNA deden het aardig maar met net niet de overtuiging van vorige week, goed voor een 1e en een 2e  plaats.

Waar de jury vorige week 14 promoties toewees, waren er vandaag maar twee. Eén ervan was dik verdiend door Jolanda Duindam uit Noordwijkerhout (zie foto) (rhythmic twirl junior beginner), zij stoomde vandaag door met 72,2 punten een 1e plaats naar de intermediate, waar Anouschka Franzen al inzit en vandaag een hele mooie show weggaf goed voor 76,0 punten een 1e plaats. Voor Anne Bierman liep het door omstandigheden iets minder een 4e plek.

Ook de laatste soliste die voor KNA de vloer op kwam op het onderdeel rhythmic twirl senior intermediate was de Noordwijkerhoutse Nicole Nederstigt (zie foto), zij mocht een 1e prijs op halen met een goed verzorgde show. Volgend weekeinde staat de laatste wedstrijd van dit seizoen op de agenda van KNA, waar slechts ingeschreven kon worden voor vijf deelname plekken.

Jolanda Duindam

Nicole Nederstigt