Datum: 29-03-2023 - 12:15
29
jul
'19

Expositie portretschilderijen Sophie Vrolijk in Munnekeweij.

De serie portretten vervaardigd door portretschilder, tekenaar en ontwerper Sophie Vrolijk die momenteel bij Munnekeweij geëxposeerd worden, gaan over de echtheid van de laatste levensfase. Sophie heeft het uiteenvallen van de persoonlijkheid en de opgedrongen verwarring willen vastleggen om te laten zien hoe het in de realiteit kan zijn. De ziekte dementie zorgde bij haar oma...

voor een hoop verandering aan het einde van haar leven. Sophie's oma (Jo Dofferhoff) was het eerste portret van deze serie, in de vorm van een rouwkaart. Na de portretten van haar eigen oma’s volgde de moeder van Hugo Borst en de oma’s van twee vriendinnen.

Een aantal portretten zijn op basis van foto’s gemaakt. De foto’s zijn door Sophie, haar familie of familie van de geportretteerde zelf gemaakt. De moeder van Hugo Borst is daarin een uitzondering. De treffende foto van de moeder en hand van Hugo Borst, zijn gemaakt door fotograve Margi Geerlinks. Dankbaar is Sophie voor het feit dat ze al deze foto’s als inspiratie mocht gebruiken en de portretten mocht maken van de familieleden van de geportretteerden.

Sophie heeft haar atelier aan de Haagweg 4 in Leiden, hier maakt ze afwisselend vrij werk en werk in opdracht. Een overzicht van haar werk is te zien op de website: www.sophievrolijk.com  Mocht u interesse hebben in een van de schilderijen, een persoonlijke kaart of een portret van een dierbare, dan kunt u mij altijd bellen of e-mailen. In overleg is veel mogelijk.

Foto's PR.