Datum: 28-05-2023 - 05:52
19
jul
'19

Dagboek 3: Handbalkeepster Marit Huiberts met Jong Oranjedames U19 op EK in Hongarije. (geplaatst voor de halve finale)

In maart 2018 maakte handbalclub VOC Amsterdam bekend dat de 16-jarige handbalkeepster Marit Huiberts uit Noordwijkerhout ging spelen voor de toen regerend landskampioen. Ze kwam over van de handbalclub Foreholte uit Voorhout en als 7-jarige ging Marit handballen bij onze plaatselijke handbalvereniging Northa. Eerst was ze een veldspeelster maar na...

fysieke problemen met haar knieën is ze keepster geworden. Op haar twaalfde ging ze als keepster handballen bij Foreholte in Voorhout en niet onverdienstelijk want ze werd al gauw als talent opgepikt door VOC. In haar eerste seizoen had VOC-trainer Ricardo Clarijs gelijk al vertrouwen in het Noordwijkerhoutse handbaltalent en staat Marit sinds het begin van 2019 in de basis van 'Dames 1' van VOC Amsterdam. Ze viel dit jaar ook gelijk in de prijzen met VOC, want het damesteam werd in mei landskampioen.

Ook bij bondscoach Monique Tijsterman van het dameshandbalteam U19 (onder 19) bleef het goede spel van de nu 18-jarige Noordwijkerhoutse Marit niet onopgemerkt en werd ze opgeroepen voor de selectie die het EK-2019 gaat spelen in Hongarije. Het EK vindt plaats van 11 t/m 21 juli en het Nederlandse handbalteam treft in de poulefase de volgende landen: Duitsland (11 juli), Denemarken (12 juli) en en Kroatië (14 juli).

Marit houdt voor Blik Op Noordwijkerhout een dagboek bij over de belevenissen bij haar deelname aan de voor Marit eerste Europese Kampioenschappen bij Oranje. Het eerste dagboek ging over de voorbereidingen op het EK met daarbij de deelname aan het onlangs ook in Hongarije (Boedapest) gehouden een vierlandentoernooi. Wij wensen u veel leesplezier en Marit wensen we natuurlijk heel veel succes en plezier op het EK.

Dagboek 3 > 19-7-2019: Geplaatst voor de halve finale.

De volgende wedstrijd, laatste van de poule was tegen Kroatië. Deze hoefde we niet te winnen we waren al geplaatst bij de laatste 8, de main round, maar we gingen natuurlijk wel voor winst. We hebben ze ingepakt, met een overwinning van 8 punten verschil. Twee dagen later begon de hoofdronde.

16 juli speelden we tegen Rusland, de regerend wereldkampioen. Als we deze winnen zouden we doorgaan naar de halve finale. Dat werd een pittige pot. Met rust stonden we 2 punten achter, maar we bleven doorvechten. Ik stond deze wedstrijd niet op doel maar zou wel ingezet worden voor de pingels.

De eerste pakte ik helaas niet, maar de tweede wel, het werd het omslagpunt in de wedstrijd we kregen weer een boost met ‘n allen en wonnen uiteindelijk met 31-28. Echt geweldig en wat een prestatie we gaan NAAR DE HALVE FINALE!!! We zitten bij de laatste 4!! Wat een belevenis, een groot feest met z’n allen, echt alle ouders die mee zijn, zijn grote support voor ons ook echt fantastisch!!

De dag daarna nog 1 wedstrijd, maar we hadden ons al wel geplaatst. Het was moeilijk ons nog te focussen voor de wedstrijd tegen Frankrijk. De dag erna op 17 juli, verloren we dan ook tegen hen. Het had niet gehoeven, maar we speelde een slechte wedstrijd. We hebben wel hard gevochten, maar uiteindelijk met 3 punten verschil verloren.

Voor mijzelf het positieve van deze wedstrijd, ik kreeg 4 pingels tegen en heb deze alle 4 gestopt. Maar het heeft ons scherp gemaakt. Blijven focussen. Vandaag om 20.30 uur de halve finale tegen Noorwegen. We spelen in een grotere hal, met meer publiek. De grote Audi arena van Gyor waar 6000 supporters in kunnen.

Gisteren hebben we met al onze supporters uit Nederland gegeten en ze allemaal bedankt dat ze ons komen steunen hier in Hongarije. We zijn er klaar voor en gaan vechten voor een plek in de finale.

Dagboek 2 > 14-7-2019: Geplaatst voor de kwart finale.

Dagboek 1 > 6-7-2019: de voorbereiding op het EK.

Foto's EHF en PR