Datum: 29-03-2023 - 12:06
07
jul
'19

Indrukwekkende afscheidsviering pastoor Goumans in de St. Jozefkerk. (foto's afscheidsviering + update foto's receptie)

Op zondag 7 juli nam pastoor André Goumans afscheid in de Sint Jozefkerk, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Ruim 600 personen waren aanwezig in de kerk tijdens de afscheidsviering. De kerk was prachtig versierd met o.a. hangende bloemstukken. Tijdens deze viering werd de pastoor geassisteerd door Diaken Bertijn Prins en een grote schare...

van misdienaars. Onder leiding van dirigent René Nieuwint zong het Gelegenheidskoor de 'Missa brevis St. Joannis de Deo' (kleine Orgelmesse) en diverse andere liederen, begeleid op het orgel door mevrouw Nel Disseldorp. 

Namens het Parochiebestuur sprak de heer Jacques Aartman de pastoor toe en overhandigde hij, namens de kerkgemeenschap, een bijzonder schilderij met daarbij de mededeling dat er een geldbedrag bijeen was gebracht waarvan pastoor zelf een kunstwerk mag uitzoeken.

Ook werd de pastoor verrast met een eigen Glossy, een bijzonder exemplaar met de titel “André”. Het Gelegenheidskoor, Kinderkoor De Schalmei o.l.v. Pauline van Eeden, en de parochianen zongen hem daarna toe met een heel bijzonder lied waarin zijn werkzame periode in de Parochie Sint Maarten bezongen werd.

Na afloop van de viering was er gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van Pastoor Goumans in de Maasgaarde en daar werd door heel veel parochianen van de Sint Maarten Parochie gebruik van gemaakt. Als eerste kreeg pastoor Goumans uit handen van wethouder en loco-burgemeester Sjaak van den Berg een afscheidscadeau namens de gemeente Noordwijk. 

Pastoor Goumans is in al zijn jaren in Noordwijkerhout regelmatig ook voorgegaan in een carnavalsmis en bij slecht weer op de Boerenbruiloft mochten de Kaninefaten altijd gebruik maken van zijn St. Jozefkerk. Carnavalsvereniging de Kaninefaaten zijn de pastoor daar zeer dankbaar voor en daarom mochten zij ook niet ontbreken bij zijn afscheid.

De prinsenparen van de Kaninefaaten Prins Blackjack en Prinses Red Velvet en van de Babyfaaten Prins Party en Prinses Showbizz, Raad van 11 en de Koetillers namen met toepasselijke cadeaus, een pak bakmeel om een Red Velvet cake te bakken, een fles Steegwater en natuurlijk een gezamenlijke Noordwijkerhoutse wals, afscheid van pastoor Goumans.

Foto's afscheidsviering Blik Op Noordwijkerhout. Foto's receptie Blik Op Noordwijk.