Datum: 06-06-2023 - 10:56
21
jun
'19

Feestelijke afscheidsviering Pastoor Goumans in Munnekeweij. (foto's + huldiging vrijwilligster Lida Zuiderduin)

Zoals u eerder al op BON heeft kunnen lezen gaat Pastoor Goumans in juli genieten van een welverdiend pensioen. Op donderdagavond 20 juni werd daarom afscheid van hem genomen met een feestelijke en laatste kerkdienst als voorganger in de Tuinkamer van Munnekeweij. Iedere week vindt daar op donderdagavond een kerkdienst plaats, waarbij er wordt afgewisseld met de dominee als voorganger....

Dominee Esmeralda Mandemaker van de Witte Kerk was ook aanwezig bij de afscheidsviering van de pastoor, samen met veel bewoners, vrijwilligers en personeel van Munnekeweij. Het dameskoor Cecilia van de Sint Victorkerk deed de muzikale begeleiding en was er een speciaal afscheidslied geschreven voor Pastoor Goumans.

Na afloop van de afscheidsviering was er een mooie bos bloemen, een grote overheerlijke taart met foto en kreeg de pastoor een mooi afscheidscadeau, een prachtig schilderij van de Sint Jozefkerk die geschilderd is door Munnekeweij-vrijwilliger Mart Does.

Vrijwilligers-coördinator Marijke den Elzen-Heemskerk maakte van de gelegenheid gebruik om een vrijwilligster in het zonnetje te zetten, Lida Zuiderduin-Duivenvoorde is al 25 jaar vrijwilligster van Munnekeweij. Sinds 2006 verzorgt zij met andere vrijwilligsters de organisatie van de wekelijkse kerkdienst.

Lida is 25 jaar geleden gestart als vrijwilligster in de dagopvang van oud-Munnekeweij aan de Schippersvaartweg, ze ontving een grote bos bloemen en een verdiend applaus van alle aanwezigen.

Foto's Cees van Zelst.