Datum: 23-03-2023 - 21:39
21
jun
'19

Jan en Tiny van der Meer-van der Steen vieren 60-jarig huwelijksfeest. (foto's)

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft donderdagmiddag 20 juni een bezoek gebracht aan het echtpaar Jan en Tiny van der Meer-van der Steen in De Zilk. Het stralende, trotse echtpaar is deze week namelijk 60 jaar getrouwd. Rond 14:00 uur die middag kwamen meerdere fotografen en de burgemeester aan op de Beukenlaan, waar het echtpaar alweer twintig jaar woont. Daarvoor heeft het gezin...

veertig jaar op de Hafkenscheidtlaan in De Zilk gewoond. Het echtpaar vormden na de geboortes van de drie zonen een fijn gezin. "We leerden elkaar buiten op straat kennen, vertelt Jan lachend. "Ik kwam oorspronkelijk uit Lisse en Tiny uit De Zilk. Ik was met een vriend aan het fietsen, waarna we even langs de kant van de weg stopten om een sigaretje te roken. Kort daarna kwamen er twee dames aangefietst en zij gaven aan een vuurtje te hebben.

We gingen vervolgens achter de dames aan en er volgde een week later nog een afspraakje". Wat de exacte dag en het jaartal was is erg graven, maar dat het uiteindelijk tot iets moois leidde is een feit want vier en half jaar later werd er getrouwd. Het echtpaar is deze week 60 jaar getrouwd en ook de vriend van Jan en de vriendin van Tiny trouwden met elkaar. Zo ontstonden er twee stellen.

"Het was een mooie man met krullen, hij zag er goed uit" vertelt Tiny over Jan. Ook Jan geeft aan dat het gelijk liefde op het eerste gezicht was, "Het was een mooie slanke dame" geeft Jan aan. Inmiddels heeft het echtpaar drie kinderen en zes kleinkinderen. "Het is vooral geven en nemen" vertelt het echtpaar "zo hou je het samen uit. Je moet niet voor elk wissewasje weggaan".

Beide 86 jaar, zijn fit en doen nog van alles. Ze fietsen veel en rijden zelf nog auto. "Het is gewoon geluk hebben in het leven" zegt Jan, die bijna 40 jaar als keurmeester bij de Bloembollen Keuringsdienst (BKD) heeft gewerkt. Tiny heeft voor haar gezin gezorgd en is ook interieurverzorgster geweest. Aanstaande zondag wordt het feest gevierd in Hillegom met een hapje en een drankje voor bekenden en vrienden.

Foto's BON.