Datum: 21-03-2023 - 12:55
19
jun
'19

Leo Fijen leidt afscheidssymposium Pastoor Goumans.

Vanwege het vertrek van pastoor Goumans wordt op zondag 30 juni vanaf 15.30 uur in de Sint Victorkerk in Noordwijkerhout een afscheidssymposium georganiseerd met als thema: ‘Kijk, ik begin iets nieuws…’. Hierin staat zijn rol centraal waarmee hij het onderwerp kerkvernieuwing binnen de parochie Sint Maarten heeft geïnitieerd en mede-vormgegeven...

Onder leiding van KRO-NCRV presentator Leo Fijen zullen een drietal inleiders een kansrijk perspectief schetsen van een kerk in beweging. Dit zijn: Laetitia van der Lans (theoloog en ondernemer), Hendro Munsterman (Vaticaanwatcher) en Ad van der Helm (Parochievicaris).

Elk betoog eindigt met een prikkelende stelling. In de discussie daarna zullen de inleiders, naar aanleiding van hun stellingen, zowel met elkaar als met de aanwezigen in gesprek gaan. Met dit symposium wil Palliam de pastoor bedanken voor al zijn werk en tevens signaleren dat er ‘iets nieuws’ in zowel kerk als samenleving aan het ontstaan is.

Iedereen is van harte welkom. Inschrijven kan bij www.palliam.nl. De Sint Victorkerk ligt aan de Sint Victorlaan 11 in Noordwijkerhout.

Foto PR.