Datum: 09-02-2023 - 13:47
19
jun
'19

NOV organiseert haringparty met opbrengst voor de zes muziekverenigingen van de gemeente Noordwijk. (foto's)

Ondernemend en haringminnend Noordwijk komt op donderdag 20 juni bijeen om het haringseizoen te openen, de zomer in te luiden en een mooie opbrengst te genereren voor het goede doel van dit jaar: de zes muziekverenigingen van de Gemeente Noordwijk. De NOV (De Noordwijkse Ondernemersvereniging) organiseert voor de 14e keer de traditionele....

Haringparty 2019 en dit keer op het strand in Noordwijk. Hierbij wordt het eerste vaatje haring geveild en verder nog andere kavels en is er een loterij. De opbrengst van deze veiling en loterij gaat in gelijke delen naar de opleiding en instrumenten voor de jeugd van de zes muziekverenigingen die onze gemeente rijk is: St. Jeanne d'Arc, Harpe Davids uit Noordwijkerhout, Altesa uit De Zilk, Echo der Duinen, Crescendo en Excelsior uit Noordwijk.

De NOV heeft gekozen voor een dorpsbreed goed doel dat aansluit bij het thema Cultuur.
Na de gemeentelijke fusie kent Noordwijk zes muziekverenigingen die hun krachten hebben gebundeld en gezamenlijk optrekken. De verenigingen bestaan al vele tientallen jaren en kunnen met recht tot het cultureel erfgoed van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk worden gerekend. Om de muzikale omlijsting van publieke evenementen, zoals Koningsdag, Dodenherdenking, Sinterklaasintocht, Kerstwandeling en ensembles in de kerk te waarborgen is het van belang dat de jeugd ondersteund wordt.

Alle zes muziekverenigingen hebben dinsdagavond met een afvaardiging gerepeteerd om komende donderdag met leerlingen en leden een paar muziekstukjes te spelen voor de gasten van de Haringparty. "Wij, alle verenigingen, vinden het een ongelofelijke eer dat onze muziekverenigingen uitgekozen zijn dit jaar. Het thema van 2019 van de gemeente Noordwijk is 'Cultuur Verbindt'. Wij zeggen 'Muziek Verbindt'."

Foto's PR.