Datum: 21-03-2023 - 11:36
27
me
'19

Stichting Bloemencorso Bollenstreek reikt corsoprijzen 2019 uit en maakt thema 2020 bekend.

Het corsothema 2020 luidt ‘Freedom'. Dit onthulde goochelaar Barry Olivier tijdens de jaarlijkse vrijwilligersmiddag van Stichting Bloemencorso Bollenstreek die plaatsvond op zaterdag 18 mei bij hospitality partner Hotels Van der Valk locatie Sassenheim. “Het corsothema 2020 ‘Freedom’ sluit aan bij de viering van vijfenzeventig jaar vrijheid in Nederland” stelt corsovoorzitter Willem Heemskerk...

“Het thema vijfenzeventig jaar vrijheid is zowel door het Nederlands Bureau voor Toerisme als het Nationaal Comité 4&5 mei centraal is gesteld. In het verlengde hiervan is het Nationale Programma ‘Vrijheid Verbindt’ opgesteld dat een reeks van activiteiten in dit kader bevat die zowel in 2019 als 2020 plaatsvinden en een breed palet aan doelgroepen zal aanspreken.

Ieder van ons heeft een eigen beleving bij het woord vrijheid. Met ons corsothema ‘Freedom’ haken we daarop in, vanuit de wetenschap dat dit ook andere organisaties zal inspireren zich bij het corso aan te sluiten. Vanuit deze insteek heeft het corsobestuur gemeend dat de keuze van ‘Freedom’ als corsothema 2020 op het lijf geschreven is!”

Tijdens de vrijwilligersmiddag maakte Willem Heemskerk eveneens als blijk van waardering een diepe buiging voor alle corsovrijwilligers. Terugblikkend op zijn eerste corsojaar zei hij het meest verrast te zijn door het grote enthousiasme en de enorme inspanningsbereidheid van de vele honderden vrijwilligers om het corso te doen slagen. “Alles liep als een geoliede machine. Dit heeft van het corso weer groot feest gemaakt waarvan een miljoenenpubliek heeft genoten.”

Tijdens de vrijwilligersmiddag werden tevens de winnaars van de Stekersprijs, Leo van der Zon Entertainmentprijs en 35 meter Chauffeursprijs bekend gemaakt en alle corsoprijzen uitgereikt. Prachtige hyacinten in brons, naar ontwerp van het bekende kunstenaarsechtpaar Frans en Truus van der Veld.

De winnaars van de Stekersprijs waren Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem (1e prijs), Corsogroep KAVB Noordwijkerhout (2e prijs) en Popkoor Just For Fun uit De Zilk (3e prijs). De Leo van der Zon Entertainmentprijs ging naar de figuratie van de praalwagen Poppodium binnenstad Haarlem. Ter aanmoediging van het aaneengesloten en op tijd te rijden tijdens het corso wordt ook altijd een chauffeursprijs uitgereikt.

Op dit gebied is dit voorjaar een topprestatie geleverd want overal kwam het corso op tijd. De 35 meter Chauffeursprijs ging verdiend naar Henk van de Vossen, chauffeur van de praalwagen MAX Maakt Mogelijk van Omroep MAX. Een extra prijs, de 1e speciale chauffeursprijs, ging naar Bob Immerzeel die voor het corso uit de tractor bestuurde waar vanaf het corso Changing World en crowdfunding ‘de Schooier’ werd aangekondigd.

Ook de prijswinnaars van de luxe en bijzondere wagens en de mooiste praalwagen kregen hun prijs. De laatste ook de enorme wisselbokaal die Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo met luidt gejuich in ontvangst nam.

Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van maar liefst vijf dagen: 22, 23, 24, 25 en 26 april. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn hier met tal van corso activiteiten bij betrokken. Het hoogtepunt is op zaterdag 25 april 2020 wanneer het corso van Noordwijk naar Haarlem zal rijden.

Hieronder staan alle uitgereikte corsoprijzen van het Bloemencorso 2019 op een rijtje:

Categorie Mooiste Praalwagen:

1e prijs: Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo met Verandering dierenrijk
Arrangeur: Michael van Namen
2e prijs: Corsogroep De Zilk met The Rise of the Phoenix...
Arrangeur: Tineke Geerlings
3e prijs: Keukenhof met Flower Power
Arrangeur: Tineke Geerlings

Eervolle vermelding ‘Innovatie’:
Corsogroep KAVB Noordwijkerhout
Praalwagen: Evolutie – Arrangeur: Shauny de Groot

Categorie Luxe en bijzondere wagens:
1e prijs: Happy Bodies (Peugot 208)
Arrangeurs: Ernst van Woerkum en Johan Martens
2e prijs: De Nederlandse Bank NV (DAF CF)
Arrangeur: Dorien van den Berg
3e prijs: CDA (Hyundai Kona)
Arrangeurs: Syl Meijer en Joyce Oudshoorn

Categorie Stekersprijs:
1e prijs: Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo
Praalwagen: Verandering dierenrijk van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo
Arrangeur: Michael van Namen
2e prijs: Corsogroep KAVB Noordwijkerhout
Praalwagen: Evolutie van Corsogroep KAVB Noordwijkerhout
Arrangeur: Shauny de Groot
3e prijs: Popkoor Just For Fun (De Zilk)
Praalwagen: De Schooier van Stichting Bloemencorso Bollenstreek
Arrangeur: Karin Pasman

Categorie: Leo van der Zon Entertainmentprijs:
Figuratie Poppodium binnenstad
Praalwagen: Poppodium binnenstad van Ondernemers binnenstad Haarlem (BIZ)

Categorie: 35 meter Chauffeursprijs:
Henk van de Vossen
Praalwagen: MAX Maakt Mogelijk van Omroep MAX

Extra prijs: 1e Speciale Chauffeursprijs
Bob Immerzeel
Deelnemer: Aankondiging corso Changing World (Crowdfund) van Stichting Bloemencorso Bollenstreek