30
me
'19

'Resto VanHarte' viert 1-jarig bestaan met als speciale gasten burgemeester Jon Hermans en wethouder Dennis Salman. (foto's)

Op 23 mei 2018 gingen de deuren open van een nieuw initiatief in Noordwijkerhout met 'Resto VanHarte' in De Waterjuffers van Raamwerk. De initiatiefnemers van Resto VanHarte Noordwijkerhout zijn Hans Hoogeveen, Astrid Koomen en Jacqueline van Nieuwkerk en vanaf dag één is duidelijk dat 'het samen koken en eten concept' een succes is. Deze maand bestaat...

 'Resto Vanharte Noordwijkerhout' alweer 1 jaar en in 12 maanden tijd wisten al maar liefst 2500 mensen de weg naar het nieuwe dorpsrestaurant te vinden. Iedere week zijn de beschikbare plaatsen nagenoeg altijd bezet en het is duidelijk dat er een grote behoefte in de samenleving bestaat voor het concept van Resto VanHarte.

Vorige week woensdag was de aftrap van de viering van het 1-jarig bestaan met een glas bubbels en een gebakje voor de bezoekers die geschonken werd door een plaatselijke supermarkt en bakker uit Noordwijkerhout.

Het 1-jarig bestaan van dit succesvolle initiatief bleef ook niet onopgemerkt bij de nieuwe gemeente Noordwijk en dat zorgde er voor dat burgemeester Jon Hermans en wethouder Dennis Salman afgelopen woensdag als speciale gast werden verwelkomd en ze met veel en smakelijk plezier kennis maakten met Resto Vanharte. 

De burgemeester en wethouder, en natuurlijk alle andere gasten, genoten van een overheerlijk en feestelijk diner, klaargemaakt en bediend door alleen maar super vrijwilligers. Na afloop gaven de burgemeester en wethouder aan dat ze blij en onder de indruk waren van dit prachtige initiatief in Noordwijkerhout.

Wat is Resto VanHarte?
Resto VanHarte is een levendig dorpsrestaurant geheel gerund door een flink aantal vrijwilligers. Elke woensdag koken ze een heerlijke maaltijd. Tijdens deze avonden kan iedereen uit de omgeving elkaar ontmoeten en genieten van een betaalbaar en gezond 3-gangen diner voor maar 7 euro.

Hans Hoogeveen, voormalig manager M&O van Raamwerk, is een van die vrijwilligers: “Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil de sociale samenhang in het dorp bevorderen. Bij Resto VanHarte is iedereen welkom.

Onze gasten en vrijwilligers hebben behoefte aan (meer) sociale contacten in het dorp. Door mensen met elkaar in verbinding te brengen door samen te koken en te eten hopen wij bruggen te slaan tussen culturen, generaties en maatschappelijke posities.”

Ook binnenkort een hapje eten bij Resto VanHarte in de Waterjuffers? Maak hiervoor gebruik van het reserveringssysteem. In verband met de inkoop en het aantal aanvragen is reserveren noodzakelijk. Dit kan tot 12.30 uur op de dag dat je wilt komen eten.

Foto's PR en BON.