Datum: 08-06-2023 - 23:56
19
me
'19

Wereldwinkel naar Libelle Zomerweek.

Wie kent de Libelle Zomerweek niet? Zeven dagen feest aan het strand van Almere met muziekoptredens, modeshows, talloze workshops, winkeltjes en interviews met bekende Nederlanders voor vrouwen van alle leeftijden. Wereldwinkel Noordwijkerhout was direct enthousiast toen het voorstel kwam om voor de eerste keer met een eigen stand een deel van het assortiment te presenteren...

Annemieke Kors en Anneke van der Lans zijn inkopers bij Wereldwinkel Noordwijkerhout. Zij vertellen hoe dit initiatief is ontstaan.

Samen inkopen
Annemieke: ,,Het is begonnen met de assortimentscommissie van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Daarin selecteren we Fairtrade artikelen die we met een aantal enthousiaste Wereldwinkels gezamenlijk inkopen". Anneke vult aan: ,,Voor de producenten in arme landen heeft gezamenlijk inkopen het grote voordeel dat ze zeker zijn van de afname en wij zijn zeker van de verkrijgbaarheid van de artikelen". In de assortimentscommissie ontstond het plan om een stand in de Libelle Zomerweek te huren.

Fairtrade boodschap
Hoewel gelukkig steeds meer consumenten Fairtrade (en duurzaamheid) noodzakelijk vinden om tot een eerlijkere verdeling in de wereld te komen, blijft de Fairtade boodschap nog steeds uiterst actueel. Annemieke: ,,Het motto van oud-minister Liliane Ploumen was niet voor niets: aid by trade. We helpen de producenten in arme landen het best door hun handel te stimuleren. Dat is ook de motivatie van de 40 vrijwilligers van Wereldwinkel Noordwijkerhout".

Waarom naar de Libelle Zomerweek?
De Libelle Zomerweek is een gezellig festival dat door meer dan 80.000 vrouwen wordt bezocht. Vrouwen vormen ook de voornaamste doelgroep van de Wereldwinkels. Waar kun je dan beter je assortiment laten zien dan op de Libelle Zomerweek? Anneke en Annemieke waren meteen enthousiast voor het idee om aan een zo groot publiek te laten zien wat voor een mooie producten en cadeauartikelen de Wereldwinkel heeft. Een unieke gelegenheid.

Wereldwinkel Noordwijkerhout maakt zich al 25 jaar sterk voor Fairtrade. Annemieke: ,,Samen met 14 winkels financieren we de huur van de stand en de inkoop van de producten die we gaan verkopen. Vrijwilligers van deze winkels zorgen ook voor de bemensing. Ik ben er samen met andere collega's uit Noordwijkerhout op donderdag 23 mei. We hebben er ongelofelijk veel zin in om ons tussen de grote namen te presenteren. We hopen er ook veel van onze klanten uit Noordwijkerhout en Noordwijk te ontmoeten".

Zie ook www.noordwijkerhout.wereldwinkels.nl.

Foto's Wereldwinkel Noordwijkerhout.