Datum: 02-10-2023 - 16:19
17
me
'19

Bijzonder trouwvervoer voor het bruidspaar Dorus en Wendy Hogervorst-Hogervorst. (foto's)

Twee mensen die in het huwelijk treden komt natuurlijk regelmatig voor in ons dorp, maar zo nu en dan valt zo'n feestelijke gebeurtenis meer op. Zo ook bij Dorus Hogervorst en Wendy Hogervorst en niet alleen omdat beide dezelfde achternaam hebben, maar vooral de manier waarop het bruidspaar naar het (oude) gemeentehuis van Noordwijkerhout en...

vervolgens naar de Sint Victorkerk werd gereden voor een kerkelijk huwelijk. 

Op vrijdag 17 mei werd het bruidspaar Dorus en Wendy vanaf het Westeinde, het ouderlijk huis van Dorus, opgehaald door een bijzondere 'paard met wagen'. Broer Han van de bruidegom had gezorgd voor een oude oogstwagen met daarvoor twee flinke Nederlandse trekpaarden die door Han zelf worden beleerd. 

De oude oogstwagen uit 1911 is van Jeroen de Haas uit Noordwijk, hij is vriend en wedstrijdkameraad van Han die ook in het bestuur van de Boekhorstruiters zit. Samen doen zij elk jaar mee met hun trekpaarden aan de Power Horse Competitie door Nederland en België. Jeroen is nu de groom van Han bij dit opvallende trouwvervoer door Noordwijkerhout en Ton Vogels was aanwezig bij de rit voor hand en spandiensten en voor de veiligheid.

Ondanks de wat donker bewolkte luchten bleef het droog tijdens de rit van het Westeinde naar het gemeentehuis op de Herenweg waarbij het gezelschap veel bekijks trok. Het huwelijk werd om 13.00 uur voltrokken in het gemeentehuis en na de traditionele fotosessie voor het gemeentehuis vertrok het bruidspaar voor de kerkelijke inzegening van het huwelijk om 14.00 uur in de Sint Victorkerk.

Het bruidspaar Dorus en Wendy Hogervorst-Hogervorst. (meer info voor de echte Noordwijkerhouters onder ons)
De bruid is Wendy Hogervorst dochter en oudste kind van Jos en Ineke Hogervorst-Kaptijn, Wendy heeft nog 2 broers Frank en Ron. Jos en Ineke wonen aan de Victoriberg in dorp. Wendy is 37 jaar en zij werkt als senior business travel consultant bij ATPI in Schiphol- Rijk, daar stelt ze reizen samen voor de zakelijke markt.

De bruidegom is Dorus Hogervorst zoon en oudste kind van Jan en Trees Hogervorst-Koster. Dorus heeft nog 2 broers en 1 zus, Han, Ida en Teun. Jan en Trees wonen aan het Westeinde. Dorus is 32 jaar, hij werkt bij CTB (cultuurtechniek bollenstreek) aan het Westeinde, daar is hij tractorchauffeur en houdt zich bezig met rooi- en plantwerkzaamheden. Daarnaast verzorgt hij een aantal maanden per jaar de planning van het werk en is hij bezig in de werkplaats.

Dorus en Wendy hebben 2 kindertjes Ties van 3 jaar en Marlie van 11 maanden. De redactie van Blik Op Noordwijkerhout feliciteert Dorus en Wendy met hun huwelijk en wenst het kersverse echtpaar en hun kinderen daarbij veel gezondheid en geluk toe.