Datum: 28-05-2023 - 05:37
12
me
'19

Handbalkeepster Marit Huiberts (17) met VOC Amsterdam kampioen van Nederland.

In maart 2018 maakte handbalclub VOC Amsterdam bekend dat de 16-jarige handbalkeepster Marit Huiberts uit Noordwijkerhout ging spelen voor de toen regerend landskampioen. Ze kwam over van de handbalclub Foreholte uit Voorhout en als 7-jarige ging Marit handballen bij onze plaatselijke handbalvereniging Northa. Eerst was ze een veldspeelster maar na fysieke problemen...

met haar knieën is ze keepster geworden. Op haar twaalfde ging ze als keepster handballen bij Foreholte in Voorhout en niet onverdienstelijk want ze werd al gauw als talent opgepikt door VOC.

In haar eerste seizoen had VOC-trainer Ricardo Clarijs gelijk al vertrouwen in het Noordwijkerhoutse handbaltalent en staat de nu 17-jarige Marit sinds het begin van dit jaar in de basis van 'Dames 1' van VOC Amsterdam. Ze valt ook gelijk in de prijzen, want ze is met VOC vandaag, na twee overtuigende gewonnen wedstrijden in de play-offs, landskampioen geworden.

Zie verslag NOS:
De handbalsters van VOC Amsterdam hebben voor het derde jaar op rij de landstitel in de wacht gesleept. De Amsterdamse ploeg was in de eindstrijd van de play-offs (best-of-3) ook in het tweede duel te sterk voor Quintus: 27-22.

Het is voor VOC,dat in de reguliere competitie twee punten meer haalde dan Quintus, de zesde titel in totaal. Één daarvan, in 2000, werd gehaald onder de naam De Volewijckers.

Quintus, de kampioen van 2006 en 2007, kwam er in de eigen Eekhout Hal niet aan te pas en keek halverwege al tegen een achterstand van zeven punten (15-8) aan. Quintus vocht zich nog iets terug, maar VOC gaf de zege niet meer weg. 

Foto's PR (foto boven Marit links).