Datum: 30-09-2023 - 05:58
12
me
'19

Play-offs voor VVSB na overwinning en Barendrecht gedegradeerd. (uitslagen+stand+samenvatting)

Na maandenlang op de laatste plaats te hebben gebivakkeerd heeft VVSB twee wedstrijden voor het einde een nacompetitie plek weten te bemachtigen. Jong Almere City, wat zelf ook al gedegradeerd was, werd op de eigen Boekhorst met 2-0 verslagen. In een niet al te hoogstaand duel sloeg VVSB na rust toe. Allereerst verschalkte Frank Tervoert doelman Arian Sevok....

Lovette Felicia beloonde een sterke invalbeurt met de 2-0 en het besliste hiermee het lot van Barendrecht, wat door de resultaten volgend seizoen actief zal zijn in de Derde Divisie.

Vooraf was voor VVSB één ding duidelijk. Door de nederlaag van Barendrecht bij GVVV eerder op de dag, konden de Noordwijkerhouters met een overwinning directe degradatie definitief ontlopen. Na 90 minuten bleek dit ook bewerkstelligd te zijn. Toch leek het daar tegen Jong Almere City niet altijd op. De jonge honden uit Flevoland gaven prima partij en waren in de eerste helft zelfs de bovenliggende partij.

Grote kansen waren er nauwelijks voor de rust en als die er al waren, lag voor Jong Almere City nog altijd VVSB-doelman Ruben Valk in de weg. Met een katachtige redding op de kopbal van Tristan Buis onderscheidde de doelman van de Noordwijkerhouters zich maar weer eens dit seizoen. Aan de andere kant kreeg VVSB één enorme kans. Frank Tervoert mocht alleen op doelman Arian Sevok af, maar vond het doel te hoog.

De wind op Sportpark de Boekhorst kreeg naar mate de wedstrijd vorderde steeds meer vrij spel, wat het voetbal ook niet ten goede bracht. Maar ook zonder wind was het bij vlagen zeer matig aan beide kanten. Na de rust kreeg VVSB iets meer grip op de vaardige jonge gasten uit Almere. Steeds vaker kon de aanval opgezocht worden, maar kwam er uiteindelijk geen kans uit.

Tot de 65e minuut. Danny Bakker stuurde Tervoert opnieuw alleen op de doelman van Jong Almere City af. Nu faalde de spits van VVSB niet en zorgde hij met een lage schuiver voor de openingstreffer. Jong Almere leek wat van slag en VVSB bleef de betere van de twee ploegen na de rust. De Noordwijkerhouters verzilverden dit met nog ruim tien minuten op de klok. Een corner van Bakker werd vlak voor de neus van de doelman binnengekopt door invaller Lovette Felicia.

Het lot van Barendrecht werd hiermee beslecht, wat betekent dat zij volgend seizoen actief zijn in de Derde Divisie. Voor VVSB wacht nu eerst nog twee competitiewedstrijden (AFC uit en FC Lienden thuis), waarna er nog 4 loodzware nacompetitie  wedstrijden volgen om het lijfsbehoud in de Tweede divisie te behalen. 

VVSB – Jong Almere City 2-0: 65. Tervoert 1-0, 78. Felicia 2-0.

VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart, Verlaan, Vijlbrief; Theuns, De Rijk (55. Felicia), Bakker; Tervoert (80. Martins), Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg 

Uitslagen en stand 2e-divisie. Klik hier voor de samenvatting/interviews.