Datum: 04-02-2023 - 17:11
10
me
'19

Keukenbrand woning Strandwal, bewoonster naar ziekenhuis. (update foto's)

Om 17.30 uur werd de brandweer van Noordwijkerhout opgeroepen voor een automatisch brandalarm in het gebouw De Veranda, onderdeel van het Raamwerk, op de Strandwal. Het betrof een keukenbrand in een benedenwoning van het complex, een frituurpannetje had vlam gevat en vervolgens sloegen de vlammen over naar o.a. dichtbij aanwezige kledingstukken....

Door het automatisch brandalarm was de brandweer snel ter plaatse, de brand zorgde ook voor een flinke rookontwikkeling. De bewoonster van het huis werd door de alarmmelding onmiddellijk uit de woning gehaald door een personeelslid in dienst van het Raamwerk.

De bewoonster met rookinhalatie werd even later met een ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. De twee huisdieren van de bewoonster, een vogel en een marmot, konden ook op tijd in veiligheid worden gebracht.

Omdat het een brandmelding in een gebouw van de gezondheidszorg betrof werden er meerdere eenheden van de hulpdiensten opgeroepen. Omdat er rook in de gangen stond van het gebouw werd een ladderwagen van de brandweer Noordwijk ingezet om de nog aanwezige bewoners op bovenliggende etages via het balkon uit hun woning te halen.

Na het blussen van de brand, die beperkt bleef tot de keuken, werden de woning en de centrale gang door de brandweer met ventilatoren gelucht.

Foto's BON.