Datum: 28-05-2023 - 06:04
29
apr
'19

Hardlopend langs bloeiende bollenvelden tijdens Omloop van Noordwijkerhout. (foto's en wedstrijdverslag)

De Omloop van Noordwijkerhout was de laatste wedstrijd in een serie van acht wedstrijden op drie afstanden van het Zorg en Zekerheid Circuit. Met een goede looptemperatuur, verfrissende regen, een geZZinsloop en ruim 900 deelnemers is daarmee het Z&Z-seizoen 2018/2019 afgesloten. De halve marathon geldt daarbij als een van de mooiste van het Circuit...

 

De Omloop van Noordwijkerhout, georganiseerd door de plaatselijke atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL), is traditiegetrouw de afsluitende loop in het Zorg en Zekerheid Circuit. Na deze loop worden de klassementen over de korte, midden en lange afstanden opgemaakt. De korte afstand gaat over 5 km. De middenafstand bedraagt 10 km en de lange afwisselend 15 km, 10 EM (16.1 km) of 21.1 km.

De eerste wedstrijd van het Circuit werd gelopen in november 2018, de laatste is altijd eind april in Noordwijkerhout. Er was voor iedereen de mogelijkheid om sportief te genieten van de geweldige bollenvelden in en om Noordwijkerhout. De deelnemers van de halve marathon kregen daarbij nog een extraatje: bos- en duingebied van het Hollands Duin.

Het startschot bij Sporthal De Schelft aan de Maandagsewetering werd gegeven door Kees Zoutendijk, zeer gewaardeerd NSL-lid, als dank voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging. Als een vis in het water voelde Marco van den Berg zich als nieuwe speaker bij de NSL. Marco, in 2014 Prins Carpenter bij de Kaninefaaten, neemt de microfoon van Kees over.

Ook dit jaar was er speciale aandacht voor de jeugd. Om 10.30 uur startte de geZZinsloop waar kinderen tot 12 jaar gratis de 1 km konden lopen.
GeZZinsloop
MEISJES: JONGENS:
1. Anne ter Braak 1. Bram ter Braak
2. Julia Pieterse 2. Hidde van Huistee
3. Delilah Hillerink 3. Sam Vreugdenhil

De 5 en 10 km werden gelopen op een mooi en snel parcours. Het parcours voerde door Noordwijkerhout en langs de bollenvelden die in bloei staan. Zoals bij alle wedstrijden van de NSL werd ook de Omloop door vrijwilligers georganiseerd. Zowel binnen als buiten zijn vrijwilligers ingezet. Zij verrichten de taken van o.a. poster, verkeersregelaas en voor- of bezemfietser.

De Omloop van Noordwijkerhout kenmerkt zich met name door de fraaie omgeving waarin wordt gelopen. De halve marathon werd door de duinen, het bos en langs de bollenvelden afgelegd. Traditiegetrouw krijgen alle deelnemers en vrijwilligers een plantje mee naar huis. Dit jaar kleurige Gerbera’s.

De uitslagen van de Omloop 2019 over de 3 afstanden zijn als volgt:

HEREN:
5 km 
1. Yoram Polak
2. Twan Altorf
3. Bauke Rietveld
10 km
1. Lorenzo Sinteur
2. Gerard Noppe
3. Jurrian van der Valk
21.1 km
1. Michal Migala
2. Nico Altorf
3. Maikel Stolwijk

DAMES:
5 km 
1. Silke Schmidt
2. Jolijn Swager
3. Jia-Lin Yin
10 km 
1. Saskia Heijnen
2. Nathalie Klaassen
3. Leila van der Pal
21.1 km
1. Marlies Kort
2. Nancy Sieling
3. Mieke Aanen

Voor de klassement uitslagen van het Circuit, zie de website van het Zorg en Zekerheid Circuit 2018/2019: klik hier.

Het eerstvolgende evenement dat de AV NSL organiseert is op 16 juni 2019: Midzomernachtwandeling. Daarna volgt de Sunsetwalk en de 10 van Noordwijk op 13 en 14 juli 2019.

De NSL, opgericht in 1968, is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie.  

Foto's Richard van Egmond.