Datum: 29-03-2023 - 11:16
19
apr
'19

Oranjevereniging Noordwijkerhout presenteert programma Koningsdag 2019.

De Oranjevereniging Noordwijkerhout presenteert hierbij het programma van de komende festiviteiten van Koningsdag 2019, het programma bied voor ieder wat wils. Er wordt al gestart met het programma op maandag 22 april (2e paasdag) en zal duren t/m Koningsdag op 27 april. Lees meer en lees alles over het programma van Koningsdag 2019....

Maandag 22 april
11.00 - 13.00 uur - Kris Kras Cross
De leden van de wedstrijdcommissie van de Boekhorstruiters organiseren ook dit jaar weer een prachtig paardensportevenement. Er wordt gereden ‘onder de man’ met paarden en met pony’s. Het schema is voor alle leeftijden, als je het paard of de pony maar goed onder controle hebt. Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00.

14.00 - 16.00 uur - Menwedstrijd voor enkel- en meerspannen / Mini Marathon
Altijd een spectaculair onderdeel van de dag voor de paardenliefhebber. Er wordt gereden in blokken van vijf en het inschrijfgeld is € 3,00. Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht.

16.30 uur - Prijsuitreiking Kris Kras Cross en Menwedstrijden
Voor alle paardenevenementen deze zondag geldt; locatie: het terrein van de Boekhorstruiters aan de Zeestraat (oud VVSB-terrein). Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op de site www.boekhorstruiters.nl kun je meer informatie vinden over o.a. het parcours.

Vrijdag 26 april
14.15 uur - Muzikale Koningsmiddag met loterij in Munnekeweij
In Topaz Munnekeweij wordt de live muziek deze Koningsmiddag verzorgd door dameszangkoor ‘Ladies Melody’. Zing gezellig mee met de bekende liedjes. In de pauze wordt een loterij gehouden en met het tweede gedeelte van het zangprogramma wordt deze gezellige muzikale middag afgesloten. U bent vanaf 14.15 uur welkom in de tuinkamer van Munnekeweij.

Koffie/thee met wat lekkers en later een drankje en een hapje wordt door de Oranjevereniging aangeboden. Trekt u ook iets oranjes aan? De leukste oranje verklede deelnemer wint een prijs! Toegang vanaf 60 jaar. Let op: Vol is vol. De entree voor deze geheel verzorgde muzikale middag, inclusief de loterij bedraagt € 5,00.

19.00 uur - Junior Kingsnight
De Oranjevereniging Noordwijkerhout organiseert wederom de Junior Kingsnight! De ‘Wapenstaete’, het zaaltje van ‘het Wapen van Noordwijkerhout’, wordt omgetoverd tot een neon (oranje) disco. Het feest is voor de jeugd vanaf 9 jaar en duurt van 19.00 tot 22.00 uur en is uiteraard volledig alcoholvrij. De consumpties zijn voor eigen rekening. Deze avond worden er weer leuke activiteiten georganiseerd. Kaartjes zijn (gratis) af te halen bij Vink Multimedia.

21.00 uur - Koningsnach
Café van der Geest zal als gastheer optreden om een ieder ‘HET’ Oranjegevoel te bezorgen. Vanaf 21.00 uur is er volop muziek. Toegang vanaf 18 jaar en kaarten zijn via de voorverkoop verkrijgbaar bij de bar. Ook dit jaar is de dresscode: oranje of onze nationale driekleur rood, wit en blauw. Kom en geniet weer van een gezellige Oranjeavond.

Koningsdag zaterdag 27 april
7.00 uur - Feestelijk vlagvertoon
Traditiegetrouw en voor dag en dauw zullen ook dit jaar weer enkele bestuursleden van de Oranjevereniging door de straten van ons dorp rijden om u te verblijden met een heerlijke taart. Zorg ervoor dat u uw vlag voor 7.00 uur buiten heeft hangen en wie weet krijgt u een van de 12 taarten die aangeboden worden door V.O.F. Wout Hogervorst en Bakkerij van Eeden.

8.30 tot 15.30 uur - 58ste Koningsmarkt
Traditiegetrouw organiseert Scouting Bosgeest dit jaar weer de ouderwets gezellige Koningsmarkt. Rondom de Witte Kerk verkopen zij mooie spullen in de categorieën: boeken, platen, keuken, kleren, speelgoed, curiosa, glas, blik, klein-meubelen, knuffels, elektrische apparaten en nog veel meer!

De opbrengst wordt door de jeugdgroep gebruikt voor het onderhoud van het clubhuis en uitbreiding van het spelaanbod. Alle medewerkers zijn vrijwilligers bij deze markt. Kom lekker snuffelen in de meer dan 50 kramen waar alle mogelijke spullen zijn uitgestald. Kortom vermaak je rondom de tuin van de Witte Kerk!

9.30 uur - Start ochtendflight van de Koningsdag 2019 op Landgoed en Golfbaan Tespelduyn
Dit jaar alweer het 16de Noordwijkerhouts Golfkampioenschap van Oranjevereniging Noordwijkerhout. De ochtendflights lopen van 9.30 tot 12.30 uur en de middagflights van 13.30 tot 16.30 uur. Op basis van de inschrijvingen wordt er een passende indeling gemaakt over het ochtend- en middagprogramma. Hierbij wordt eerst rekening gehouden met de sponsors, Vrienden van Oranje en de donateurs van de Oranjevereniging. 

De wedstrijdvorm zal weer Stableford zijn. Iedereen krijgt dus een eerlijke handicapverrekening mee. Uiteraard zal Landgoed en Golfbaan Tespelduyn dit evenement weer op een voortreffelijke manier verzorgen, waarbij er voldoende ruimte is voor een gezellige nazit en een hapje en drankje. Na afloop van de prijsuitreiking is het mogelijk gezellig te blijven dineren. 

Het inschrijfgeld bedraagt voor donateurs van de Oranjevereniging en Vrienden van Oranje € 15,00 en voor niet-donateurs € 20,00. Aanmelden als donateur voor € 5,00 of meer, is bij inschrijving mogelijk! Meer informatie en inschrijven via de website van de Oranjevereniging, www.ovnwh.nl.

11.00 uur - Koningspop
Ook dit jaar verzorgt de Oranjevereniging in samenwerking met Het Feest van Harry een muzikale feestdag. Vanaf het podium in de tuin van de Witte Kerk zullen een aantal Noordwijkerhoutse bandjes voor u optreden. Muziek blijft een hoofdrol spelen en door onze DJ wordt alvast een opmaat gemaakt naar de volgende band. Het wordt dus weer een feest voor ons, Noordwijkerhouters. RA Sound & Light zal ook dit jaar weer voor de technische ondersteuning zorgen. Deze hele dag is alleen mogelijk met de steun van vele (horeca)-ondernemingen uit Noordwijkerhout en de Bollenstreek.

13.30 tot 14.00 uur - Koningsdag Fietstoertocht
Natuurlijk is er ook dit jaar weer een mooie fietstoertocht tijdens de Koningsdag festiviteiten. Deze toertocht wordt door onze eigen Oranjevereniging uitgezet en georganiseerd. Kilometers gezelligheid met vrienden of familie. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Het zal weer een mooie tocht worden, die de schoonheid van onze omgeving laat zien. Er zijn voldoende mogelijkheden om tussendoor te rusten zodat een ieder mee kan fietsen. 

Let op; de inschrijving en start is bij het gemeentehuis. Hier krijgt u een routebeschrijving en een leuke verrassing. Meedoen levert een leuke middag en een mooie herinnering op. Donateurs van de Oranjevereniging kunnen voor € 2,50 inschrijven. Mocht u nog geen donateur zijn, dan bedraagt de inschrijving € 5,00. Voor ditzelfde bedrag kunt u overigens direct donateur worden!

13.30 uur - Start middagflight van de Koningsdag 2019 op Landgoed en Golfbaan Tespelduyn
Het evenement staat beschreven bij de ochtendflight van 9.30 uur.

14.00 uur - KoningsBingo in Puyckendam
In het Ontmoetingscentrum van Puyckendam zullen de ballen voor de bingo gaan rollen. In de pauze wordt een Koninklijke Quiz gespeeld en er is een optreden van een ‘oude artiest’. Benieuwd wie dat is? Zorg dat u erbij bent. De entree voor deze geheel verzorgde middag, inclusief bingo en quiz bedraagt € 5,00. De zaal is open vanaf 13.00 uur.

De Oranjevereniging biedt u de koffie/thee met wat lekkers en een drankje met een hapje aan. Samen met hulp van de vrijwilligers van de SOP wordt u vermaakt. Inwoners van Noordwijkerhout van 60 jaar en ouder zijn van harte welkom. Voor de leukst in oranje verklede deelnemer is er een extra prijs.

20.00 uur - Klaverjaswedstrijd
Hallo kaartvrienden, de Oranjevereniging organiseert in samenwerking met klaverjasvereniging Sint Victor, weer een gezellige kaartavond. Natuurlijk met de vertrouwde loterij en met prachtige prijzen in het Victorhuis aan de Sporkenhout 12. De zaal gaat open om 19.30 uur en de kaartavond begint om 20.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per persoon.

www.ovnwh.nl

foto's: Oranjevereniging Noordwijkerhout.