Datum: 01-06-2023 - 18:19
19
apr
'19

Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) organiseren 'Omloop van Noordwijkerhout'.

Op zondag 28 april organiseert atletiekvereniging NSL (Noordwijkerhoutse Strandlopers) wederom de jaarlijkse Omloop van Noordwijkerhout. Dit is de laatste wedstrijd van het Zorg & Zekerheid Circuit. Er is een GeZZinsloop voor de kinderen. Daarna volgen de 5, 10 en 21,1 km met als startpunt Sporthal De Schelft aan de Maandagsewetering. Er is voor iedereen...

de mogelijkheid om sportief te genieten van de geweldige bollenvelden in en om Noordwijkerhout.

De eerste wedstrijd van de 24e editie van het Circuit werd gelopen in november 2018, de laatste is nu in Noordwijkerhout. Ook dit jaar is er speciale aandacht voor de jeugd. Om 10.30 start de geZZinsloop waar kinderen tot 12 jaar gratis de 1 km kunnen lopen. De 5 km of 10 km worden gelopen op een mooi en snel parcours.

Het parcours voert door Noordwijkerhout en langs de bollenvelden die in bloei staan. De Omloop van Noordwijkerhout kenmerkt zich met name door de fraaie omgeving waar gelopen wordt. Deze halve marathon voert je door de duinen, het bos en langs de bollenvelden.

Bewoners in Noordwijkerhout en langs de vaart kunnen de lopers tegenkomen. Verkeersregelaars en posters zorgen voor een ordentelijk verloop op het parcours. Vaste speaker Kees Zoutendijk neemt afscheid van deze rol en geeft het stokje door aan Marco van den Berg, geen onbekende voor Noordwijkerhout. Marco was in 2014 Prins Carpenter bij de Kaninefaaten.

Starttijden:
10:15 uur: GeZZinsloop 6 t/m 9 jaar, gratis deelname
10:30 uur: GeZZinsloop 10 t/m 12 jaar, gratis deelname
11:00 uur: 21,1 km
11:10 uur: 5 km
11:20 uur: 10,1 km
Deelname kost €7,- bij voorinschrijving via www.av-nsl.nl. Online inschrijven kan tot zaterdag 27 april tot 20:00 uur. Na-inschrijving is mogelijk in de Schelft vanaf 9:30 tot 10:45 uur. Naast het prijzengeld voor de allersnelsten, krijgt elke loper na afloop een plantje mee naar huis.

Er is voldoende parkeerplaats op het industrieterrein ‘s Gravendam. Hier vandaan vertrekken gratis pendelbusjes naar de 2 km verderop gelegen sporthal en start-/finishlocatie. Op locatie zijn kleedkamers met douche en toilet aanwezig en een bewaakte tassenberging.

De finishtijden zijn na afloop op www.zorgenzekerheidcircuit.nl te zien. De NSL is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie en KWBN. De NSL is opgericht in 1968. Meer informatie over de NSL kunt u vinden op de website www.av-nsl.nl.

Foto's editie 2018.