Datum: 29-03-2023 - 12:11
21
apr
'19

Foto's van (Blik Op) Noordwijkerhout sieren nu alle liftdeuren van Munnekeweij.

In juni 2018 werden de liftdeuren van de verschillende etages van Woonzorgcentrum Munnekeweij beplakt met foto's van typische Noordwijkerhoutse onderwerpen zoals de Witte Kerk, het Bavo-hoofdgebouw, een bloeiend bloembollenveld (met zicht op Leeuwenhorst) en de zee. Marja van den Berg, die al jaren met veel plezier op Woonzorgcentrum Munnekeweij werkt,...

had het idee om de liftdeuren te beplakken met herkenbare Noordwijkerhoutse onderwerpen bedacht en na de benodigde sponsoring te hebben gevonden werden de liftdeuren vervolgens na goedkeuring van Topaz Munnekeweij beplakt. De bewoners, medewerkers en bezoekers van Munnekeweij waren bijzonder verguld met de mooie herkenbare liftdeuren.

Door omstandigheden werden de liftdeuren op de begane grond destijds niet met foto's beplakt en dat bleef sindsdien een onderwerp wat toch regelmatig weer ter sprake kwam. Begin dit jaar werd tijdens de familieavonden nogmaals gevraagd of laatste twee liftdeuren ook nog beplakt konden worden want ze vonden de liftdeuren vlakbij de ingang waar heel veel mensen langslopen in vergelijking met de andere liftdeuren in het gebouw wel erg saai.

Marja ging er toch weer mee aan de slag en kreeg uiteindelijk toch toestemming van de organisatie van Topaz Munnekeweij om de laatste twee liftdeuren te laten beplakken. Het benodigde geld werd gevonden bij het programma van 'Waardigheid en trots' en uit het rijke archief van de nieuwswebsite Blik Op Noordwijkerhout werden de twee foto's aangeleverd. 

De ene liftdeur is beplakt met een foto van het gemeentehuis van Noordwijkerhout en de andere liftdeur werd opnieuw beplakt met het meest gefotografeerde onderwerp en gebouw van Noordwijkerhout 'De Witte Kerk'. Wel een foto genomen vanuit een ander oogpunt van het heel herkenbare gebouw in het hart van ons dorp.

Foto boven: vlnr mevrouw van der Drift, Marja vd Berg, mevrouw Maarschalk.

Foto's BON.