Datum: 28-05-2023 - 05:53
15
apr
'19

Bloemenwandeling NSL en VVV: Van berijpte natuur tot kleurrijke bollenvelden.

De jaarlijkse Bloemenwandeling, georganiseerd door de atletiekvereniging NSL (Noordwijkerhoutse Strandlopers) en de VVV Noordwijkerhout, startte dit jaar met een staartje nachtvorst en eindigde met zon. De jaarlijkse kleurenpracht van de boeiende bollenvelden werd ook dit jaar door vele wandelaars bewonderd. Met een ruime 330 deelnemers...

was deze editie van afgelopen zondag een succes.

Er was keuze uit diverse afstanden: 10, 20 en 30 kilometer. Voor iedere deelnemer lag er een routeboekje met kaart klaar. Deelnemers kregen een doosje pepermuntjes met “veel liefs uit Noordwijkerhout” als aandenken aan deze bloemenwandeling.

Vroege starters kwamen al om 8:00 uur naar het VVV kantoor en gingen vlot op pad. Andere dronken eerst nog een kopje koffie bij Brownies & Downies, die speciaal open waren voor dit evenement. Daarna gingen de deelnemers de paden op en de lanen in.

Allen met een rugzak waar na het ‘warmlopen’ de nodige kledinglagen in werden opgeborgen. De komst van de zon zorgde voor een mooie belichting van de velden. Ook kon men genieten van de geur van de hyacinten.
Op route waren niet alleen bollenvelden, ook diverse bloemenmozaïeken waren te bewonderen.

Onderweg was er genoeg gelegenheid om een pauze te hebben. Er waren diverse horecagelegenheden op de route. Ook buitenrecreatiecentrum De Jong had zijn deuren geopend en voor alle wandelaars koffie of thee klaar staan. Na afloop was het lekker nagenieten op een terrasje rondom het witte kerkje in Noordwijkerhout.

Het volgende wandelevenement georganiseerd door de NSL is op 16 juni 2019: Midzomernachtwandeling. De NSL, opgericht in 1968, is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie. Meer informatie over de NSL kunt u vinden op de website www.av-nsl.nl.