Datum: 22-03-2023 - 08:18
12
apr
'19

Bloemmozaïeken 2019 met 14 deelnemers in Noordwijkerhout. (update > 12-4 13.00 uur)

Woensdag 10 april werd overdag door organisator Nico Koomen de bloemenmozaïek-plateaus weer geplaatst rondom de Witte Kerk en ook elders in het dorp (Jozefkerk, Munnekeweij). Er hebben zich dit jaar veertien deelnemers aangemeld die ook allemaal meedoen met de wedstrijd 'Mooiste bloemmozaïek 2019', waarbij de winnaar op zaterdag 13 april....

bekend gemaakt zal worden. Donderdag zijn een aantal deelnemers al van start gegaan met het leggen van de eerste mozaïeken, vrijdagochtend gingen de meeste deelnemers van start en kregen al veel bekijks van dorpsgenoten en toeristen. Het streven is om vrijdagmiddag alle mozaïeken klaar te hebben, het weer is een beetje fris maar werkt wel mee met een lekker zonnetje. 

Marleen Straathof geeft vandaag workshops bloemenkransen rijgen en mozaïek maken (naast veranda van Het Wapen). Kinderen (uit de regio) van de Taalklassen Duin- en Bollenstreek die hun klas in Noordwijkerhout hebben, maakten door het deelnemen aan de workshop voor de eerste keer kennis met onze bloembollenstreek.

Er is vanmiddag nog van alles te doen en te beleven en natuurlijk aan het eind van de middag komt het Bloemencorso aan voor het verlicht Bloemencorso van vanavond, klik hier voor alle info.

Het Flower Event 'Flower Power' in de Witte Kerk trekt ook heel veel bezoekers en het is nu van binnen en buiten het bloemrijkste Kerkje van de Bollenstreek is nog te bewonderen t/m zaterdag 13 april, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, u bent van harte welkom.

Bloemmozaïek Smallsteps:
Kinderen van Smallsteps de Duinrakkers werken deze maand met het thema verkeer en laat nu het thema van de Witte Kerk tentoonstelling Flower Power zijn. Dit bracht de leidster van de BSO op een idee, om een eigen Smallsteps Flower Power mini-bus te maken. Er is afgelopen dagen hard gewerkt aan de bus (zie foto's in de fotogalerij), die vanaf vandaag te bewonderen is in de tuin van de Witte Kerk. Schroom niet om een plaatsje te nemen in de bus voor een unieke foto.

Foto's BON en Smallsteps.