Datum: 06-06-2023 - 12:00
11
apr
'19

Brand verwoest woning met rieten dak op de Leidsevaart. (update foto's + filmpje)

Rond de klok van 21.10 uur kwam er op woensdagavond een brandmelding binnen, van een woning op de Leidsevaart vanaf de Schippersvaartweg richting Lisse. De woning was voorzien van een rieten dak en toen de brandweer massaal arriveerde sloegen de vlammen al uit het volledige dak. Er was toen gelijk al te zien dat er geen redden meer aan was en binnen.....

een half uur was het hele rieten dak al helemaal uitgebrand en stortte de binnenconstructie van de woning gelijk al in. De bewoners konden gelukkig ongedeerd de woning verlaten en zij waren ook degene die de brandweer waarschuwden.

De brandweer schakelde naast het korps van Noordwijkerhout en Lisse, ook de hulp in van twee eenheden uit de veiligheidsregio Kennemerland waaronder uit Hoofddorp. De eenheden zijn gespecialiseerd in het blussen van rieten daken maar dat mocht in deze situatie niet meer baten. Twee andere panden naast het huis werden nat gehouden om te voorkomen dat het vuur zou overslaan. De woning kan als verloren worden beschouwd.

Foto's BON (foto's volgende dag o.a. Sjaak Weijers). Klik hier voor het filmpje.