09
apr
'19

Ad LIP-groep van Jeugdtheatergroep TIKKIE speelt musical ‘Kans’.

Op 6 en 7 april speelde de Ad LIP-groep van Jeugdtheatergroep TIKKIE de musical ‘Kans’ in het forum van het Teylingen College locatie Leeuwenhorst. Het ontroerende verhaal begon met een spetterend openingslied van de gehele cast die op dat moment kansarme jongeren speelt. De energie en plezier van het spel, zang en dans spatte direct van het podium...

wat aanstekelijk bij het publiek werkt. Het is duidelijk dat deze Tikkie-groep met ontzettend veel plezier aan deze show heeft gewerkt en volop genoot van de uitvoeringen. Meteen na het openingslied kwam er een prachtig solonummer van hoofdrolspeelster Britt die de rol van Silke vertolkte. Haar glasheldere stem ontroerde direct. En zo kwamen er nog een aantal prachtige liederen voorbij van o.a. Marloes (rol van moeder van Silke) en Dion (rol van vader van Silke) waarbij ook het ensemble geweldig meerstemmig meezong. 

Een kippenvel moment was het lied tijdens de begrafenisscène van Silke. Nadat ze helemaal was opgenomen in de groep jongeren omdat ze allemaal dezelfde hobby hebben: theater willen maken, en zelfs verkering met Mike (een mooie rol van Aron) krijgt, overlijdt Silke door een auto-ongeluk. Het publiek was na het lied bladstil van ontroering en moest menig traantje wegpinken van emotie. Vervolgens zongen de jongeren ook nog eens een prachtig afscheidslied. 

Door deze gebeurtenis ontstond er na een heftige rouwperiode (de zus van Silke, vertolkt door Jessy, zong met veel verve en power een intens boos lied omdat moeder al maanden haar emoties niet uit) een mooi idee: de ouders van Silke gaan een theater bouwen speciaal voor kansarme jongeren om zo hen een podium en toekomst te bieden. De jongeren schrijven en voeren de ‘Opening Night Show’ uit in ‘Silkes Kans Theater’. 

Het melden zeker waard zijn de grappige scènes met bankdirecteur James de Bond (Stijn) en zijn vrouw die tevens zijn secretaresse is (Annick). Zij zorgden samen met Rapper (Derck) en Beatboxer (Roos) die in het verhaal dat zich in de kleurrijke jaren ’70 afspeelt, het rappen en beatboxen hebben uitgevonden, voor de luchtige momenten. De kleding (Ineke v. Zelst) was zeer verzorgd en toepasselijk, het decor summier maar met mooie projecties.

De dansen (van Lynn Duivenvoorden) op de muziek (Peter Geurts) waren strak, energievol en podium-vullend waardoor het publiek de ogen uitkeek en genoot. Ondanks het wat zware thema was het toch een zeer vermakelijke en vrolijke show en ging het publiek toch met een happy-end gevoel naar huis.

En dit kwam vooral door de zeer aanstekelijke muziek, zang, dans en spel die door deze hechte groep tot in de puntjes en tot in de kleinste rollen met ontzettend veel plezier en kwaliteit over het voetlicht brachten. Hulde aan alle spelers die een zeer terechte staande ovatie van de uitverkochte zaal kregen

Foto Jeugdtheatergroep Tikkie.