Datum: 28-05-2023 - 05:23
31
mrt
'19

Prima wandelweer bij 5e Halfvasten-wandeling in Noordwijkerhout. (foto's)

Niet te warm, niet te koud, een zonnetje en geen druppels, dat zijn goede weersomstandigheden om eens lekker te gaan wandelen tijdens de alweer 5e Halfvasten-wandeling op zondag 31 maart. Om precies 11.11 uur vertrokken ruim 70 (2018 - 60) enthousiaste wandelaars vanaf het clubhuis van de Keiebijters op het Bavo-terrein voor een gezellige wandeltocht...

Deze activiteit is een gezamenlijk initiatief van Movens D&B, de NSL (Noordwijkerhoutse Strandlopers) en Carnavalsvereniging de Keiebijters. Er kon 5 of 10 kilometer gelopen worden langs diverse leuke plekjes van onze mooie gemeente. Voorafgaand aan de start werd eerst een heuse polonaise gelopen bij het monumentale hoofdgebouw onder muzikale leiding van de blaaskapel de Keietoeters.

Alle carnavalsverenigingen en hun fans uit Noordwijkerhout en De Zilk waren aanwezig. Het bijzondere aan deze wandeltocht is dat er onderweg 5 posten zijn, waar bij Philadelphia (Mossenest) de cliënten en verderop in de route de vier Prinsenparen de felbegeerde stempels zetten. Daarnaast konden de deelnemers bij verschillende posten, een quiz of behendigheidsspelletje doen.

Na afloop werden tijdens een gemoedelijk samenzijn prijzen uitgereikt. Deze geslaagde Halfvasten-wandeling is weer een mooi voorbeeld hoe Kaninefaaten, Duinknijnen, Tulpkabouters en Keiebijters op een bijzondere manier ook buiten het carnavalsseizoen hun maatschappelijke taak ten toon spreiden in 'Kokkerhout'! 

Foto's BON. Later ook meer foto´s bij Marc vd Molen en bij JP-Snapshot.