Datum: 01-10-2023 - 23:07
21
mrt
'19

Afsluiting winterseizoen bridgeclub 'Gezelligheid Troef' met een mooie gift voor Kika. (foto's)

Het seizoen 2018 - 2019 zit er weer op bij bridgeclub 'Gezelligheid Troef'. Ook deze winter is er weer volop gebridged in het clubhuis van duivenvereniging De Duinklievers onder leiding van Henk Heemskerk. De innerlijke mens wordt daar verzorgd door Tinus de Ridder en Willem Geerlings, alhoewel Henk zelf ook vaak rondgaat met schalen koek en later op de middag met worst en kaas....

Slager Jan van Kampen sponsort iedere week de schalen met worst en kaas en deze laatste keer zijn de hartige hapjes zelfs geheel gratis. Bij het uitrekenen van de scores komt Willem van der Holst iedere donderdagmiddag trouw helpen. De scores worden vervolgens verwerkt door Mieke Duivenvoorde en staan vrijdags al op Blik Op Noordwijkerhout. De scores hangen vrijdags bovendien op het raam bij dameskleding winkel Going Out.

Er is meestal een flinke deelname op donderdagmiddag. Op de drukste middagen weten ongeveer 80 mensen hun weg naar Henk te vinden. Dat komt zeker ook omdat ca. 30 % van de deelnemers uit Noordwijk komt. Eigenlijk kunnen we niet meer spreken over Noordwijkerhouters en Noordwijkers om dat we sinds 1 januari één gemeente zijn.

Maar om duidelijk te maken waar de deelnemers vandaan komen, houden we het nog even zo. En als de samenwerking op bestuurlijk niveau net zo goed loopt als het contact tussen de Noordwijkse en Noordwijkerhoutse bridgers, is de fusie een succes.

Ook dit jaar werd het goede doel de Kika pot weer gevuld door “slechte” schrijvers. Een verkeerd genoteerde uitslag kost € 2,-. Een euro voor de schrijver en een euro voor de tegenpartij als controleur van de score. Maar Henk roept iedereen vaak op om - ook al schrijf je goed – toch een donatie in de pot te doen. Het bedrag in de pot is zodoende toch weer aardig opgelopen tot een bedrag van € 552,50 voor Kika.

En zoals ook in de vorige seizoenen het geval was, zijn er iedere donderdagmiddag prijzen in de vorm van een bosje bloemen voor de bovenste 3 paren in iedere lijn. Vaak zijn er 3 of 4 lijnen dus een flinke bak vol bloemen. Zelfs het paar dat als laatste in de lijn is geëindigd, krijgt als aanmoediging een bosje bloemen.

Dus als het is eens een middag niet wil lukken, kun je zo toch met bloemen thuis komen. Voor deze laatste middag waren er prachtige rozen voor de kampioenen en iedere deelnemer ontving een bosje hyacinten.

Op deze laatste middag van 21 maart eindigen als kampioenen:
- In de rode lijn Annie en Greet 
- In de blauwe lijn Elly en Daan 
- In de gele lijn Lia en Kees

De kampioenen staan boven met Henk op de foto. We gaan nu eerst genieten van een mooi voorjaar en een prachtige zomer maar kijken ook alweer uit naar het nieuwe bridgeseizoen bij Henk en Ageeth.

Namens de bridgers bij Gezelligheid Troef.
Ton van Bruchem

Foto's BON.