20
mrt
'19

Gaat de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek opnieuw naar (het nieuwe) Noordwijk?

Noordwijk en Noordwijkerhout samen hebben de Duurzaamheidsprijs het vaakst naar zich toegetrokken. De eerste prijs landde in 2009 in Hillegom, de tweede in 2010 in Lisse. Daarna was het vijf maal raak in Noordwijk of Noordwijkerhout. De laatste twee keer viel de prijs in Katwijk. En nooit eerder kwam hij in Teylingen. Waar komt hij dit jaar terecht?...

De nieuwe gemeente Noordwijk brengt dit jaar de meeste deelnemers in de competitie in: Music All-In, JUDITHvanvliet, Landgoed & Golfbaan Tespelduyn, SKM Bouwbedrijf, Glas Groenvoorziening, Crosspoint Offices en Grand Hotel Huis ter Duin. Misschien hadden ze eerst hun eigen voorronde moeten houden?

Bomenliefhebbers
Muziekwinkel Music All-In zet sinds kort sterk in op ‘bomen voor muziekinstrumenten’. Omdat die vaak met hout zijn gemaakt laten zij Trees for All een boom planten bij iedere verkoop. En via Trees for All compenseren zij ook hun CO2 uitstoot van transport. Ook Glas Groenvoorziening houdt van bomen. Met hun houtleverancier zochten zij een nieuwe boomsoort voor gebruik in hun werk. Zij vonden een boom die uitstekende kwaliteit hout levert en die twee keer zo hard groeit als het gebruikte hout slijt.

Horeca met certificaten
Grand Hotel Huis ter Duyn en Landgoed & Golfbaan Tespelduyn doen beide hun best om duurzaam in hun hele bedrijfsvoering te zijn. Huis ter Duin laat zich daarvoor keuren door Earthcheck, Tespelduyn heeft een Green Key certificaat. De keurmerken voorzien hen van jaarlijkse controles op al hun werkwijzen.

SKM bouwbedrijf uit Noordwijk zet in op gebruik duurzaam beton dat deels is samengesteld uit slakken en minder gebruik maakt van cement. Ook modeontwerper Judith van Vliet vindt duurzaamheid vooral in materiaalkeuze: stoffen die dicht bij huis geproduceerd worden of gerecycled zijn. Bij Crosspoint offices is duurzaamheid geen hype, maar vast onderdeel van alle beslissingen die zij nemen over het beheer van het pand.

Voorrondes in Warmond en Hillegom
Dit jaar heeft de voorronde twéé bijeenkomsten. Zo krijgt iedere aanmelder de kans zijn duurzame werk of duurzame plan aan de jury te presenteren. De voorronde van 4 april is in Het Trefpunt in Warmond, Herenweg 80. De voorronde van 11 april is bij SCBH in Hillegom, Pr. Irenelaan 16. Beide bijeenkomsten starten om 19.30.

Op www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl/voorronde-2019/ vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.