Datum: 28-05-2023 - 05:47
18
mrt
'19

'Start met gezond bewegen' bij de opstapgroep van de NSL.

Atletiekvereniging de Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) start op zondag 31 maart met de jaarlijkse opstapgroep hardlopen en sportief wandelen. Onder begeleiding van ervaren trainers word je 8 weken getraind met de nadruk op ontspanning en aandacht voor lenigheid en uithoudingsvermogen. Alle trainingen starten vanaf het clubhuis 'Cooling Duin'...

op de parkeerplaats bij de Duindamseslag en zijn in het bos, door het duin en over het strand. Het maakt niet uit of je al eerder aan sport gedaan hebt of niet, er wordt bij het begin begonnen. 

Al meer dan 25 jaar organiseert de AV NSL beginnerscursussen hardlopen en sportief wandelen. Deze cursussen zijn bedoeld voor iedereen van 16 jaar tot 60+ die (opnieuw) wil beginnen met hardlopen of sportief wandelen. Het trainen met elkaar is gezellig en is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie. Het maakt niet uit of je al eerder aan sport gedaan hebt of niet, we beginnen bij het begin.

Sportief Wandelen is duidelijk anders dan een stukje wandelen. Het is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit. Voor de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het net iets meer dan het 'gewone wandelen'. Sportief Wandelen betekent stevig doorwandelen in een tempo rond de 5 tot 7 kilometer per uur. Er moet nog altijd adem overblijven om een gesprekje te voeren.

Met ingang van zondag 31 maart 2019 starten we om 09.30 uur vanaf het clubhuis “Cooling Duin” op het parkeerterrein bij de Duindamseslag, Randweg 25 te Noordwijk. Iedere zondagochtend (9:30) en donderdagavond (19.00 uur) is er hardlooptraining onder begeleiding van ervaren, gecertificeerde trainers.

De training duurt acht weken en kost € 40,00. Na de opstapgroep is het mogelijk om lid te worden en naar een vervolggroep te gaan. Opgeven kan via de website van de NSL: www.av-nsl.nl.  

De NSL is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie. De NSL is opgericht in 1968 en viert dit jaar haar gouden jubileum. Meer informatie over de NSL kunt u vinden op de website www.av-nsl.nl.