13
mrt
'19

Kinderen Victorschool met wethouder de Jong aan de slag op Nationale Boomfeestdag. (foto's)

Op woensdag 13 maart 2019 viert heel Nederland de Nationale Boomfeestdag en zijn er in ons land rond de 100.000 kinderen op deze dag aan de slag gegaan om 200.000 bomen te planten. In Noordwijkerhout vond deze actie woensdagochtend plaats op de Pilarenlaan, alleen betrof het hier niet het planten van bomen door de kinderen van groep 8 van de St. Victorschool....

De nieuwe bomen waren al geplaatst na de reconstructie onlangs van deze straat en waren te groot om door de kinderen zelf te laten planten. Maar de perken rondom de bomen moesten nog wel voorzien worden van allerlei planten en samen met wethouder Henri De Jong ging men ondanks de regen en wind op deze ochtend hard aan de slag om de vele plantjes een mooi plaatsje te geven.

Er waren oranje stokjes door de groendienst van de gemeente uitgezet waardoor de kinderen konden zien waar de plantjes hun plekje moesten krijgen. Onder ieder stokje zat een leuke verrassing verstopt en na afloop was er een pakje drinken en wat lekkers voor de kinderen. 

De gemeente werkt mee aan deze actie om de kinderen natuur bewuster te maken en zo dragen de kinderen ook een steentje bij aan het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelen in de gemeente. Want de aanplant van bomen, bossen en planten helpen bij het halen van deze klimaatdoelen.

Foto's BON.