Datum: 09-02-2023 - 14:01
07
mrt
'19

Scholen aan de slag met energiebesparing.

Scholen in de regio, waaronder in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk, zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met de monitoring van hun energiegebruik om zo te kijken waar zij kunnen besparen. Uit de monitoring blijkt dat met een lage investering een flinke besparing al mogelijk is. De monitoring werd aangeboden door de Omgevingsdienst West-Holland...

in samenwerking met EEcare. De besparing zit vaak in simpele zaken. Uit de monitoring blijkt dat scholen alleen al door het goed instellen van hun installaties voor verwarming, ventilatie en verlichting gemiddeld 15-20% kunnen besparen op hun energiegebruik. Ook blijkt dat scholen in de weekenden, vakantieperioden en feestdagen de verwarmingsketels en luchtbehandelingskasten vaak onnodig aan laten staan.

Daarnaast gaan niet alle scholen efficiënt met energie om, ze zetten bijvoorbeeld de verwarming eerder aan dan noodzakelijk en tijdens vergaderingen en/of avondopeningen verwarmen en verlichten ze de hele school terwijl er maar een klein gedeelte in gebruik is.

Scholen gaan door met monitoring!
De scholen zijn erg enthousiast over de monitoring omdat, ze op korte termijn en met een lage investering een flinke besparing zien. 80% van de scholen heeft aangegeven door te willen gaan met monitoring van EEcare. Een fantastisch resultaat.

Meer informatie
Scholen die geïnteresseerd zijn in energiebesparing en hierover advies willen, kunnen contact opnemen met de projectleider Duurzaamheid Bedrijven en organisaties van de Omgevingsdienst via 071-4083100. Het project energiebesparing bij scholen is een project van de Omgevingsdienst West-Holland, EEcare en de gemeente Leiden.