Datum: 03-12-2021 - 04:06
13
okt
'12

Man aangehouden en twee voortvluchtig en een spoor van vernielingen op Gravendam.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 oktober werd op de Pletterij een verdacht persoon gesignaleerd, die over het hek bij een bedrijf op de Pletterij klom. Een oplettende ondernemer zag deze persoon en waarschuwde de politie. Dit gebeurde rond de klok van ongeveer 02.00 uur...

Op de Gieterij werden even later door een ondernemer van de Gieterij drie personen gesignaleerd, die bij zijn bedrijf de buitenverlichting aan het slopen waren. De ondernemer heeft de personen stevig laten schrikken en die zetten het op een lopen. Zij renden richting het terrein van Timmers Verpakkingen waar al twee keer eerder was ingebroken de afgelopen maand. Deze eigenaar was inmiddels ook gewaarschuwd en die heeft de politie gealarmeerd. Omdat de politie zich al op het bedrijventerrein bevond na de melding van de Pletterij, waren zij heel snel ter plaatse. Het hek naast het pand van Timmers Verpakkingen werd geopend en met een inmiddels aanwezige politiehond werd de jacht geopend op de daders.

Twee van de drie hadden zich verstopt achter het pand van Timmers Verpakkingen en één daarvan werd door de politiehond overmeesterd, de andere kon ontvluchten over het hek richting DMN. De aangehouden man is later met flinke beetwonden van de hond in zijn been naar een ziekenhuis afgevoerd. De waarschijnlijk derde persoon heeft bij Broekhof Verpakkingen aan de voorkant van het gebouw een ruitje van een bestelwagen ingeslagen, maar ook werd geprobeerd het pand binnen te gaan en daar is het alarm afgegaan. De politie heeft met man en macht gezocht naar de twee voortvluchtigen, deze zijn helaas weten te ontkomen.

Op hun ontsnappingsroute hebben ze hoogstwaarschijnlijk uit frustratie vele vernielingen aangebracht bij diverse bedrijven. Er werd een plantenpot door de ruiten bij Fotografie Steven Bemelman gegooid, de achterdeur van Turk en Roof werd ingegooid, een stoeptegel ging door de vrachtautoruit van het bedrijf Merens en twee ruiten bij Menken Selfstorage. Vervolgens werden er rond de klok van 04.00 uur, stenen tegen de ramen van het pand van Autobedrijf Kleverlaan gegooid en werd een raam ingegooid van een auto. (zie foto's van de vernielingen bij de bedrijven) Bij dit bedrijf zijn camerabeelden opgenomen, waarbij er te zien is hoe twee personen een spoor van vernielingen hebben achtergelaten. De politie heeft de beelden meegenomen voor onderzoek. Ondertussen is er een Burgernet melding uitgegaan, heeft u iets verdachts gezien bel dan de politie op 0900-8844.

 

Later zal er nog wel een politieverklaring uitgegeven worden en zal tzt op BON te lezen zijn. De foto's zijn van de redactie van BON.