Datum: 02-10-2023 - 17:06
02
mrt
'19

Carnaval verbroedert in de nieuwe gemeente 'Groot Noordwijk'. (foto's)

Als je een dezer dagen door de Bollenstreek rijdt dan zie je bij bijna elke gemeente waar je binnenkomt wel een bord van de plaatselijke carnavalsvereniging waarop je welkom wordt geheten in het carnavalsdorp. Hieruit kunnen we wel concluderen dat carnaval meer dan ooit leeft, zelfs boven de rivieren. Samen met plaatselijke horecaondernemers worden er...

leuke en gezellige feesten georganiseerd en is er toch altijd weer dat gemoedelijke carnavalssfeertje. In de afgelopen jaren zijn er een aantal gemeentes door een fusie ‘samengesmolten’ en proberen de diversen verenigingen binnen de gemeentes elkaar te vinden. Zo ook de carnavalsverenigingen in de gemeentes Noordwijkerhout, De Zilk en Noordwijk.

Ondanks dat de fusie hier afgelopen januari pas echt bekrachtigd werd, waren de carnavalsverenigingen onderling al in gesprek om te kijken waar zij elkaar konden ondersteunen. Nu de verenigingen steeds vaker bij elkaar op bezoek komen en er een super gezellige klik is ontstaan, kwamen een aantal prinsessen met het idee om dit naar buiten te brengen. 

Zo gezegd en zo gedaan, agenda’s werden getrokken en afspraken gemaakt. Op een woensdagavond in februari gingen de prinsenparen van carnavalsverenigingen de Duinknijnen, Kaninefaaten, Tulpkabouters, Noortukkers en de Keiebijters naar de fotostudio Studio Royale van fotograaf Steven Bemelman die voor deze gelegenheid zijn studio opengesteld had.

Tijdens het maken was duidelijk dat de prinsenparen het onderling goed kunnen vinden, wat op de foto’s zeker terug te zien is. Tijdens de grootse optochten in Noortuk en Kokkerhout is de foto via wethouder en zorgboer Dennis Salman aan de gemeente 'Groot Noordwijk' overhandigd, waarmee de carnavalsverenigingen willen laten zien dat carnaval verbroederd en zeker bij deze nieuwe gemeente Noordwijk hoort.