Datum: 01-06-2023 - 17:39
15
feb
'19

Keiebijters klaar voor het carnaval na Prinsenpaar-rondje door het durrep. (foto's + programma)

Voor Carnavalsvereniging de Keiebijters zijn de sponsoren enorm belangrijk. Want dankzij deze sponsoren is het elk seizoen weer mogelijk om een geweldig carnavalsfeest te maken voor mensen met een beperking. Afgelopen zaterdag 9 februari togen Prins Victorius en Prinses Fuchsia door het Kokkerhoutse durrep. Ondanks dat het flink winderig was, maakte een lekker...

voorjaarszonnetje weer een hoop goed. Samen met hun adjudant Martijn bezochten zij enkele sponsoren om hun blijk van waardering over te brengen.

Rond 13:.00 uur werd het Prinsenpaar bij hun ‘Roze burcht’ opgehaald en reden zij als eerste naar Bloemenhoek Het Uitzicht. Hier kwamen de Prins en Prinses erachter dat eigenaar Gerard Rijnsburger achterneef van ze is, iets met Droppie’s ofzo.

Na een gezellig ‘onderonsje’ moest het prinsenpaar hun weg vervolgen want het was druk met klanten en die benne ook belangrijk. Terwijl diversen passanten al toeterend en zwaaiend langsreden vertrok het gezelschap richting “ut durrep” om daar ook enkele sponsoren te bezoeken.

Nadat op het drukst van de dag de Prinselijke limousine een plekje wist te bemachtigen op het Landbouwplein liep het gezelschap als eerste even binnen bij Kapsalon Voluum alwaar een aantal dames op en top werden geknipt. Het prinsenpaar wist toch even de tijd van het personeel te pakken en ging samen met ze op de foto.

Daarna op naar Suzanne’s Feestshop om even te snuffelen door alle leuke nieuwe feestartikelen alwaar de prins het niet kon laten om ook de nodige artikelen zelf uit te proberen. Wist u dat u bij Suzanne’s niet alleen voor speelgoed, feestartikelen, schmink en snoepgoed terecht kunt? Maar ook voor de entreekaarten van onze evenementen kunt u hier terecht.

Na het bezoek aan Suzanne’s Feestshop werd de kaasspecialist Joh. Warmerdam bezocht waar nog even de puntjes op de I werden gezet. Vervolgens was Vink Multimedia aan de beurt, ook hier worden de entreekaarten verkocht voor de evenementen in de feesthal en naar verluidt gaat de verkoop hiervan snel.

Ook werd Snackbar Willemse nog even aangedaan alwaar de klanten verrast waren van het bezoek. Nadat er even snel een foto was gemaakt bij de frituur ging het hele gezelschap even langs bij Keurslagerij Koot om daar in een zaak even snel een foto te maken met al het personeel.

De middag werd afgesloten bij Café van der Geest waar toevallig al het personeel aanwezig was en gezellig met het prinsenpaar op de foto wilde. Het was een leuke dag voor het Prinsenpaar en de sponsoren.

Programma Carnaval 2019 CV De Keiebijters.
Met een uitgebreid aanbod van diverse feestelijke activiteiten gaat 'Carnavalsvereniging 'De Keiebijters' ook dit jaar weer een groots carnaval tegemoet. Voor even verhuizen de perikelen rondom het voortbestaan naar de achtergrond en is het feest voor cliënten en personeel van Raamwerk en Rivierduinen. 

Maar ook worden daarbij de Vrienden en Sponsors en allen die de Keiebijters een warm hart toedragen niet vergeten. Waarbij Prins Victorius en Prinses Fuchsia, onder muzikale klanken van de Keietoeters, zullen voorgaan in die allergrootste polonaise van de Keiebijters. 

In het opwarmweekend voorafgaand aan het carnaval organiseren de Keiebijters op zaterdagavond 23 februari weer een fantastisch 'Goud van Oud´ avondje uit, met de The Blues Brothers Tribute Band en The Dutch Aretha Franklin ´Gaia Aikman´. Maar gaan we ook net als vorig jaar Back to Boule7 met 'Berthil van Wijk'  en in het voorprogramma staat de band 'The Expired Faces'. (klik hier voor meer informatie).

Zondagmiddag 24 februari is voor de Keiebijters eigenlijk al de start van het carnaval in de Feesthal op het Bavo-terrein met de gezellige Familiemiddag, met onder andere een optreden voor de kinderen van ´Clown Snorre´.

Donderdag 28 februari op het Regiobal voor cliënten en andere gasten zal Prins Victorius, samen met zijn Prinses Fuchsia, officieel de sleutels van het Bavo-rijk overhandigd krijgen en mag hij regeren tot Vastenavond op dinsdag. Op deze avond zullen ´De Alpen Zusjes´ een spetterend optreden verzorgen voor de cliënten, hun begeleiders en alle andere carnavalisten. U bent van harte welkom. 

Op vrijdagavond 1 maart speelt in de Feesthal van de Keiebijters de bekende top-band ´The Night Flight´ en zij gaan zeker voor een geweldige avond zorgen. Op zaterdagavond 2 maart zal de band ´Boulevard´ hun reputatie als een super coverband weer gaan bewijzen.

Het thema 'Volksfeesten' en carnavalsmuziek zal hierbij niet vergeten worden, want voor de polonaises zorgt de eigen hofkapel de Keietoeters. Uiteraard zullen ook de mini en maxi dansmariekes met een gardedans en een showdans hun kunsten op het podium vertonen.

Op zondagmorgen 3 maart is er het wereldberoemde Frühshoppen voor carnavalsverenigingen, maar dit is wel een besloten activiteit. Zondagmiddag en zondagavond rusten we even uit, om maandagmiddag 4 maart de (besloten) Boerenbruiloft voor cliënten van Raamwerk en Rivierduinen met een speciaal optreden van zanger Alex en Die2 Feestzangers te gaan verzorgen.

Maandavond 4 maart is er de traditionele Après Ski Party, met dit jaar opnieuw het zeer interactieve DJ's4U duo en ook nog een optreden van Die Supertolle Schlager Schwestern. U bent gewaarschuwd.....

Op dinsdag 5 maart zal de gezellige 25-jarige Feesthal opnieuw onderdeel uitmaken van de Kokkerhoutse Kroegentocht met o.a. een optreden van Die2 Feestzangers, waarna om 18.11 uur de kat in de hens gaat en het carnaval weer ten einde is.

De leden van de Keiebijters zijn er klaar voor om alle carnavallisten ook dit jaar weer een geweldig carnaval aan te bieden! Voor de diverse feestavonden zijn nog kaarten verkrijgbaar op de bekende adressen (Suzanne's Feestshop of Vink Multimedia) of bij nog verkrijgbaar aan de deur. Zie voor meer informatie: www.keiebijters.com en bekijk de agenda.

Foto's Marc vd Molen.